Trakteren op de peuterspeelzaal; Kikker & Vriendjes

Vorig weekend werd onze jongste zoon alweer 4 jaar. Voor de zomervakantie mocht hij nog trakteren op de peuterspeelzaal. Dit was dan tevens ook zijn afscheid daar. Wat is het toch allemaal voorbij gevlogen. Hij heeft zo’n leuke tijd gehad op de peuterspeelzaal. Hij had het nodig. Maar nu is hij ook ècht toe aan de volgende stap; de basisschool! Een hele tijd geleden kwam ik bij de kringloop een setje uitdeelboekjes van Kikker & zijn vriendjes tegen. Een heel pakje voor maar 50 cent. Ik kon deze ècht niet laten liggen. En ik maakte er een heel leuk geheel van. Een hele set van Kikker & zijn vriendjes. Vooral de handpop vond mijn zoon erg gaaf.

Trakteren op de peuterspeelzaal; Kikker & VriendjesUitdeelzakjes

Voor de kindjes maakte ik uitdeelzakjes. In een zakje deed ik een boekje en een doosje rozijntjes van Kikker. En de zakjes sloot ik af met twee kleuren groene cadeaulint. Deze rozijntjes zijn gewoon te koop bij de supermarkt. De zakjes zijn wenskaarten zakjes van de Action. Ik knipte alleen het plakrandje eraf. Ik kocht twee kleuren groen cadeaulint bij de feestwinkel. Trakteren op de peuterspeelzaal; Kikker & VriendjesKikker handpop

Het idee van de handpop vond ik hier. Ik vond die handpoppen namelijk helemaal geweldig. Jammer dat ik niet heel erg ruim in mijn tijd zit, anders had ik ze allemaal gemaakt haha.Bij onze plaatselijke stoffenwinkel kocht ik kwalitatief goede groene vilt. Deze zijn lekker stevig. Wit kocht ik daar ook omdat ik daar thuis niks meer van had. Zwart en rood had ik op zolder nog liggen, maar wel de goedkopere variant. Met vlisofix streek ik de diverse kleuren vilt op elkaar. Dat werkt goed. De randjes heb ik nog wel even in elkaar gezet met een festonsteek. Dat geeft toch net even wat meer stevigheid en minder kans op loslaten. Ik vond dat het maken van de handpop nog best wel snel ging.

Trakteren op de peuterspeelzaal; Kikker & Vriendjes

Boek

Ik wilde er ook heel graag een boekje bij cadeau geven. Ik kon het bij de boekwinkel niet helemaal vinden. De prentenboeken vond ik best wel prijzig en een kartonboekje wilde ik helemaal niet. En bij Kruidvat zag ik precies liggen wat ik zocht! Het boekje Kikker en het verjaardagsspel. Nog toepasselijk voor de verjaardag van mijn zoon ook. En het kostte maar 3,99. Een leuk afscheidscadeau voor de klas dus.

Trakteren op de peuterspeelzaal; Kikker & Vriendjes Ik vond de combinatie boek en handpop hartstikke leuk. De handpop kan juf mooi gebruiken bij het voorlezen van het verhaal. En hopelijk denken ze zo nog eens aan mijn zoon! 😉 Juf vond de pop he-le-maal geweldig en was er zo blij mee dat ze hem mocht houden! Heel erg leuk om te horen natuurlijk. Het verjaardagsverhaal van Kikker heeft ze dezelfde ochtend nog voorgelezen, terwijl ze de handpop erbij gebruikte. Geslaagd dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: