Vileda Easy Wring Ultramat Review

Onlangs werd mij gevraagd of ik wat voor het huishouden zou willen testen, het werd de Vileda Easy Wring! Al tijden was ik op zoek naar een fijne dweil. Voorheen gebruikten we de Picospray van Leifheit, ik had er twee, maar die zijn helaas allebei vrij snel gesneuveld! Ik heb al meerdere keren in de winkel gestaan om een nieuwe dweil uit te zoeken, maar ja er is zóveel keuze… ik wist het gewoon niet.

Dweilen deden we evengoed wel hoor, maar op de hele ouderwetse manier. Met de schrobber met een vloerdweil er om heen. Ik ben een vreselijke huisvrouw, ik heb er echt een hekel aan. Het is dan fijn als je goede spullen hebt om mee te werken, dat maakt het dan iets minder erg. De Easy Wring van Vileda ziet er veelbelovend uit! Dweilen zonder dat je handen nat worden van het (vieze) water, omdat je de doek moet spoelen en uitwringen, dat lijkt me wel wat.

vileda easy wringWat zit er in de doos

De Vileda Easy Wring werd thuis geleverd in een grote doos. In deze doos zat dus de dweil (zie bovenstaande foto), maar ook nog een zakje met allerlei testers. Leuk vind ik dat altijd! Ik maakte de doos, waar de dweil in zit, open en haalde er een grote emmer uit. Hij is best wel groot en groter dan een standaard emmer. Wel vind ik de kwaliteit van de emmer stevig en robuust aanvoelen. De emmer heeft een trappedaal, zodat je de dweil kan uitwringen, dat heeft op mijn kinderen een giga aantrekkingskracht! De dweilstok en de dweilhouder worden los van elkaar geleverd. Deze draai je heel simpel in elkaar. Er zit schroefdraad in. De dweilstok kan je verlengen door hem op twee plaatsen uit te draaien. Daardoor kan je hem ook klein opbergen, in de emmer. Er is één dweil bijgeleverd.

vileda easy wringKlaar maken voor gebruik

Het kost niet veel tijd om de Vileda klaar te maken voor gebruik. Er is één dweil meegeleverd. Deze voelt heel stevig aan. Er zitten rode flapjes aan van een soort plastic. Hierin zitten drukknoopjes. Met vier drukkers zet je de dweil vast aan de houder. Het blijft heel goed zitten en dat is heel belangrijk als je de dweil straks wilt gaan uitwringen. De grijze lijntjes in de dweil steken net even meer uit dan de witte vakjes.Daardoor wordt het vuil nog beter weggehaald. Nu moet ik eerlijk zeggen dat wij een ontzettende rotvloer hebben om te dweilen. We hebben reliëf in de vloer, maar helaas neemt dat reliëf wel extra vuil op. Zonder al te veel moeite kreeg ik de vloer nu prima schoon! Wat mij met mijn vorige dweil dus niet lukte…. De dweil is trouwens te wassen op 60 graden!

Hoe werkt het systeem

Bovenop de dweil zit een rode knop. Deze druk je in met je voet en dan kan de dweil dubbel klappen. Zorg ervoor dat de dweil zelf helemaal naar beneden hangt en dus niet tussen het dubbel geklapte deel gaat zitten. Haal de dweil door de emmer heen. Je kan hem een paar keer goed door het water halen. Je houdt gewoon de dweilstok vast.

Dweil inklappen

Vervolgens ga je de dweil uitwringen. Laat de dweil zakken in het daarvoor bestemde uitwringbakje. Hij kan er maar op één manier goed in en dan zit hij ook meteen vast. Dit was mij niet meteen helemaal duidelijk, maar als je het door hebt hoe het werkt, is het een eitje. Op de dweil zitten aan beide kanten twee verhoogde driehoeken, deze vallen precies in de uitsparingen in het uitwringbakje.

vileda easy wring

Uitwringen

En dan komt het leukste! Is het erg als ik dat zelf ook leuk vind om te doen? Haha. Je gaat met je voet op het pedaal drukken om het water uit de dweil te wringen. Als je het pedaal één keer indrukt, blijft de dweil nog vrij nat. Dat kan soms handig zijn om hardnekkige vlekken weg te krijgen. Hoe vaker je het pedaal indrukt hoe meer de dweil wordt uitgewrongen. Ik ben hartstikke tevreden over de dweil! Hij maakt heel goed schoon en is makkelijk in gebruik. Ik ga dweilen bijna nog leuk vinden zo! Bijna zei ik he? 😉

Het enige nadeel vind ik de grootte van de emmer. Hij past bij ons niet onder de kraan. Zowel in de keuken als in de badkamer niet. Dus ik kan hem alleen maar vullen bij de douchekraan. Wat op zich geen ramp is hoor. Op de site van Huishoudplein kan je deze Vileda Easy Wring Ultramat bestellen.

One Comment on “Vileda Easy Wring Ultramat Review

  1. Ik heb deze ook, maar ik heb er een andere dweil bij gekocht voor “heavy duty” (met blauw er in).
    Dit systeem raad ik iedereen aan, zeker als je nog met gewone dweil dweilt, deze is zo plezierig, zo gemakkelijk dat je die met plezier wil gebruiken en dat het geen vervelende karwei is.
    Ik heb spijt dat ik deze niet eerder kocht! (nu +-2jaar in bezit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: