Welkom thuis, oma!

Mijn schoonmoeder lag sinds zondag in het ziekenhuis. Ze werd weer geopereerd aan haar knie. Het was niet de eerste keer, dus extra vervelend voor haar. Hopelijk is nu alles goed gegaan en was het de laatste keer. Dit keer werd ze niet hier in de stad geopereerd, maar in het AMC, in Amsterdam dus.

IMG-20150513-WA0005

Voor ons is Amsterdam Zuidoost toch wel bijna anderhalf uur rijden. De jongens moesten afgelopen week gewoon naar school en mijn man was tot woensdagavond laat op zee. Ik zag het niet zitten om met drie kleintjes heen te gaan. Drie uur in de auto voor een half uurtje bezoek… Ik liet een fruitmand bezorgen (via Greetz) met een mooie kaart erbij. Donderdag is mijn man zelf even bij zijn moeder op bezoek geweest.

welkom thuis

Vandaag mocht ze uit het ziekenhuis. Ik wilde graag even langs met de kinderen en het leek me leuk om haar thuis op te wachten. Ik appte met mijn schoonvader of hij een seintje wilde geven als ze uit Amsterdam vertrokken. In de tussentijd zijn wij naar het huis van mijn schoonouders gegaan en hebben daar de boel een beetje versierd. Ik printte thuis een “spandoek” uit op papier. Deze plakten we op de ramen en we deden er 8 ballonnen bij. Het zag er vrolijk uit!

20150515_124345_resized

Ook had ik een bloemetje gekocht met een kaartje eraan waarop staat “welkom thuis”. Het werd een hortensia. Ik ben dol paars/blauwe hortensia’s! In de winkel pakte ze het leuk in met een lintje eraan. Het plantje zette ik bij mijn schoonouders op de tv kast.

 

20150515_132801_resized20150515_132819_resized

De kinderen maakten allebei een mooie tekening voor oma. L maakte een kleurplaat en S tekende zelf een poppetje (mèt wimpers!). Zo leuk dat hij steeds vaker poppetjes gaan tekenen (hij is niet zo van het tekenen).

20150515_121402_resized

Ik bakte een clafoutis met frambozen. Oooooh wat rook dat heerlijk (in de auto al!) en ik smeerde een grote stapel met boterhammen. Ik deed er kaas met komkommer/tomaat op en een deel met filet americain. Ook perste ik een heel netje sinaasappels tot verse jus d’orange. Mmmmm, helaas van de jus en de broodjes geen foto’s gemaakt.

 

Rond 13.15 uur kwamen ze thuis. Mijn schoonmoeder was superverrast en heel blij om de kinderen (en ons, denk ik haha) te zien! We hebben samen even gezellig gegeten en gedronken en daarna zijn we meteen gegaan, nadat ik de vaat meteen in de vaatwasmachine had gezet. Voor F was het de hoogste tijd om naar bed te gaan, en ik denk dat oma ook even lekker wilde slapen.

20150515_144501_resized

Bij hen in de koelkast had ik een bakje met zelfgemaakte tomatensoep gezet. Deze maakte ik gisteravond helemaal zelf van Roma tomaten. Hij is vandaag nóg lekkerder dan gisteren. En goed gevuld met heel veel soepgroente en gehaktballetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: