Wortelcake met speculaas; suikervrij

Een wortelcake maken stond hier al heel lang op het lijstje. Met Sinterklaas in het vooruitzicht leek het me lekker om er een speculaas- en wortelcake van te maken. Heel simpel door het toevoegen van speculaas- of koekkruiden. Speculaas vind ik zowel goed in de herfst als in de winter passen. Mijn kinderen vonden deze cake ook weer heel erg lekker! De wortel proef je eigenlijk niet eens echt, de speculaaskruiden heb meer de overhand. Hij viel hier dus heel erg goed in de smaak.

WortelcakeWat heb je nodig voor de wortelcake

  • 125 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 200 gram speltmeel
  • 100 gram geraspte wortel
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel honingwortelcake

Hoe maak je het

Verwarm de oven alvast voor op 160 graden. Smelt de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is doe je er de honing bij. Pak een beslagkom en doe hier de speltmeel, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, bakpoeder en geraspte wortel in. Mix de boter er doorheen heen en tot slot nog de eieren. Goed kloppen zodat het een mooie egaal beslag wordt. Knip een stukje bakpapier op maat en doe deze in een cakevorm. Ik overlap de lange zijkanten en de bodem er altijd mee. Ik vind dat je de cake er dan het beste uit krijgt. Giet het beslag in de cakevorm. De wortelcake moet ongeveer 45 minuten in de oven.

Als je denkt dat de cake klaar is dan test je het even met een satéprikker. Steek een satéprikker in de cake, laat ongeveer tien seconden zitten en haal hem er uit. Als de satéprikker er droog uit komt is hij gaar. Is de satéprikker nog nat dan is hij dus niet gaar en moet je hem nog even wat langer in de oven laten zitten.

Eet smakelijk!

Heb jij wel eens een wortelcake gemaakt? Wat vond jij er van?

Een reactie op “Wortelcake met speculaas; suikervrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: