Wortelsoep met kokos en gember

Tja.. Wortelen, ik ben er eerlijk gezegd niet zo erg weg van, maar gezond zijn ze zeker en daarom eet ik ze wel. Het blijft voor mij een uitdaging om iets lekkers te maken met deze oranje rakkers! In wortel zit onder andere bètacaroteen, wat ons lichaam omzet in vitamine A. Vitamine A is goed voor onder andere onze ogen en daarom zei mijn vader vroeger altijd: “Heb je wel eens een konijn met een bril gezien?” Ik had al eens eerder een wortelsoep gemaakt, wat geen succes was destijds dus deze keer wilde ik iets anders. Ik besloot een soepje te maken met kokosmelk. Helaas was de kokosmelk op dus werd het een half blok santen. Het zou dus ook met kokosmelk kunnen, maar gebruik in dat geval iets minder water.

wortelsoep

Wat heb je nodig

– 600 gram wortelen
– 100 gram santen
– 1 eetlepel kokosolie om in te bakken
– 1 rode ui
– stukjes gember van ongeveer 2 centimeter
– 1 eetlepel komijn
– 2 teentjes knoflook
– 1 desertlepel (of 2 theelepels) venkelzaad
– 1 theelepel kerrie
– sap van een halve citroen
– 1 groentebouillonblokje van Zonnatura
– 800 milliliter water

Als garnering heb ik 1 eetlepel geraspte kokos, snuf chilivlokken en een klein handje pompoenpitten gebruikt.

Hoe maak je de wortelsoep

Schil de wortelen, snij de wortelen in stukken, rasp de gember, pers de knoflook en snipper de ui.
Smelt de kokosolie in de pan en bak hierin de ui glazig. Voeg dan de geperste tenen knoflook, de kruiden, het bouillonblokje, de sap van een halve citroen en de geraspte gember toe. Bak dit even mee. Voeg dan de santen toe en een scheut water. Zorg dat de santen is gesmolten en doe dan de stukken wortel in de pan. Doe het water erbij en laat dit zo’n 20 minuten koken. Pureer daarna de soep totdat het een glad mengsel is.

Serveer de soep in een kom en garneer deze.

Eetsmakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: