Yoghurtpannenkoeken; het basisrecept

Zelf ben ik niet zo gek op pannenkoeken. Nooit echt geweest ook. Ik vind een pizza veel lekkerder. Vooral dat stroop en poedersuiker trok me al nooit echt. Thuis maak ik eigenlijk nooit gewone pannenkoeken. Ik ben meer van de bananenpannenkoeken, boekweitpannenkoeken of speltpannenkoeken. Ik wilde nu ook eigenlijk wel eens iets anders proberen. Ken jij de yoghurtpannenkoeken al? Dit zijn dus -zoals de naam al doet vermoeden- pannenkoeken gemaakt met yoghurt. Yoghurt zorgt voor een hele andere maar ook dikkere structuur van de pannenkoeken. Ook zit er een lekker fris smaakje aan de pannenkoeken. Ze vullen wel heel erg goed. De pannenkoekjes hebben qua structuur wel iets weg van de Americain pancakes. Hier komt het lekkere recept.

yoghurtpannenkoekenWat heb je nodig?

  • 250 gram volkoren tarwemeel
  • 500 ml volle yoghurt
  • 2 eieren
  • snufje keltisch zeezout
  • olie om in te bakken

Hoe maak je de yoghurtpannenkoeken?

Doe de yoghurt, de eieren en het snufje zout in een beslagkom en roer goed door. Voeg tijdens het roeren het meel toe. Dit doe je het beste door het meel even door een zeef te halen, zodat er geen klontjes in het beslag ontstaan. Als het beslag mooi egaal is, is het klaar. Het beslag is wel een stuk dikker dan normaal pannenkoeken beslag.

yoghurtpannenkoekenDoe een beetje olie in een koekenpan en doe een schep beslag in de pan. Het gaat het beste als je kleine pannenkoekjes maakt. De pannenkoeken zijn een stuk dikker en steviger dan gewone pannenkoeken. Ze hebben ook wel iets weg van American Pancakes. Als het beslag aan de bovenkant droog is kan je de pannenkoek omdraaien.

yoghurtpannenkoekenVanwege de dikte kan je het beste kleinere pannenkoekjes bakken. Ze zijn dan sneller gaar, maar ook makkelijker om om te draaien. Je kan de pannenkoeken beleggen met iets wat je lekker vindt.

Heb jij wel eens yoghurtpannenkoeken gegeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: