Zonsverduistering

Morgenochtend tussen 9.30 uur en 12 uur is er een (gedeeltelijke) zonsverduistering te zien. Een zonsverduistering komt maar eens in de zoveel jaar voor. Bij een zonsverduistering schuift de maan voor de zon en zal het dus (deels) donker worden. Op de Faeröer eilanden zal een totale zonsverduistering te zien zijn. Lees hier voor meer “technische” informatie over de zonsverduistering.

20150314_151527

Hoe kijken naar zonsverduistering

Het beste kan je naar een zonsverduistering kijken met een eclipsbril. Dit is een speciale bril waarmee je naar de zon kan kijken. Afgelopen week heeft Pearle deze brilletjes gratis uitgedeeld. Ik kreeg er ook twee toen ik in de stad liep, dus wij zijn hier voorzien! Andere artikelen zoals een cd, zonnebril of negatieven zijn echt af te raden om mee naar de zon te kijken, omdat ze dus wèl schade aan je ogen kunnen aanrichten.

Wil je wel graag naar de zon kijken maar heb je geen eclipsbril? NOS schrijft dat je met een smartphone ook kan kijken:

Ook smartphones zijn geschikt om zonsverduisteringen mee te bekijken. Zet je camera op de selfie-stand, ga met je rug naar de zon staan en richt je camera langs je heen op de zon. Zo kijk je veilig naar de eclips op je scherm.

Ga jij naar de zonsverduistering kijken? Heb jij een eclipsbril kunnen bemachtigen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: