28 mrt Nationale Pannenkoekendag

Vorige week, op 28 maart, was het Nationale Pannenkoekendag. De jongens hier zijn echt dol op pannenkoeken dus het is vast geen verrassing dat wij ook pannenkoeken aten. Het liefst worden ze hier gegeten met stroop of poedersuiker.

 

Zelf hou ik niet zo van pannenkoeken, maar met aardbeitjes vind ik ze wel lekker. Een paar jaar geleden maakte ik deze voor het eerst en mijn oudste zoon (toen 2 jaar) noemde ze destijds al “Kabouterkoeken”. Hij was toen fan van de film “Kabouter Plop en de Kabouter baby”. In de film bakt kabouter Plop de allerlekkerste aardbeienkoeken van bosbeekaardbeien, daarmee wordt hij kabouterkoekenbakker van de eeuw.

Wij vinden de kabouterkoeken erg  lekker! Echt een hele verrassende combinatie! Dit receptje willen we natuurlijk ook met iedereen delen.

Kabouterkoeken
– 200 gram bloem
– snufje zout
– 2 eieren
– halve liter melk
– verse aardbeien

Meng alle ingrediënten (behalve de aardbeien) door elkaar tot een glad beslag. Bak er in wat boter 8 à 10 pannenkoeken van. Versier de pannenkoek met plakjes aardbeien en eventueel met wat suiker. En klaar is je kabouterkoek! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: