3x herfst ontbijt

De herfst heeft zijn intrede weer gedaan, dus komen de warme ontbijtjes hier weer op tafel! Ik de winter en herfst ontbijt ik graag met een warm ontbijt. Ik heb vandaag drie varianten warme herfst ontbijt voor jullie waarvan één met quinoa, één met havermout en één met boekweit.

herfst ontbijt

Warme quinoapap met peer

Genoeg voor 2 porties

– 1 1/2 cup amandelmelk
– 1/2 cup quinoa
– 2 conference peren
– flinke hand rozijnen
– theelepel kaneel

herfst ontbijtSnij de peer in kleine blokjes. Spoel de quinoa af. Kook de quinoa 15 minuten in de amandelmelk. Voeg de kaneel toe. Blijf goed roeren (ook over de bodem). Voeg daarna 2/3 van de peer toe en 2/3 van de rozijnen. Gebruik de rest van de peer en rozijnen en een halve eetlepel gebroken lijnzaad als garnering.

herfst ontbijt


herfst ontbijtCarrotcake havermoutpap

Dit is best een bekend ontbijt, maar zo lekker en daarom ook één van mijn favorieten.

– 1 cup amandemelk
– 1/2 cup havermout
– 1 wortel
– 1 kleine appel
– handje rozijnen
– handje pecannoten
– 2 tl kokosbloesemsuiker
– 2 tl koekkruiden
– 1 tl kaneel

herfst ontbijt

Rasp de wortel en snij de appel in kleine blokjes. Kook de amandelmelk en voeg de havermout toe, meng dit goed door elkaar en blijf vanaf nu goed roeren. De havermout begint een beetje sticky te worden. Vervolgens voeg je nu de wortel en appel toe en laat dit even lekker mee pruttelen. Doe dan de kokosbloesemsuiker, koekkruiden en kaneel erbij en roer goed door. Voeg als laatste de rozijnen en pecannoten toe en laat dit nog even mee koken. Als je de wortel zacht genoeg vind is de havermout klaar.

herfst ontbijt


herfst ontbijt

Boekweitpap met kurkuma, mandarijn, & peer

– 75 gram boekweitkorrels
– 150 ml water
– scheut rijstmelk
– 2 mandarijnen
– 1 peer
– 1 theelepel kurkuma
– l theelepel kaneel
– scheutje ahornsiroop

herfst ontbijtHaal zoveel mogelijk velletjes van de mandarijnen af. Ik deed dit door de achterkantjes eraf te snijden. Snij de peer in kleine blokjes. Kook de boekweit in het water. Voeg de ahornsiroop, kurkuma, kaneel, de (zoveel mogelijk ontvelde) stukjes van één mandarijn en de blokjes van een halve peer toe. Blijf goed roeren en hou in de gaten dat de pap niet te droog wordt en gaat aanbranden. Voeg de rijstmelk toe en meng goed. Garneer met de rest van de mandarijn en peer en strooi er nog een beetje ongekookte boekweitkorrels over.

herfst ontbijt

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: