4-cadeautjes regel, tweedehands of zelfgemaakt?

Naarmate je kinderen ouder worden, wordt het ook steeds lastiger om cadeautjes uit te zoeken. Tenminste.. dat vind ik dan! Met drie kids van hetzelfde geslacht hebben we eigenlijk al het speelgoed wel in huis… Hou je je aan een budget? Houdt je je aan de 4-cadeautjes regel? Koop je tweedehands of maak je wat zelf? Vandaag vertel ik je hoe wij onze cadeautjes scoren.

4-cadeautjes regel

Maarja hoe kies je nou je Sinterklaas cadeaus uit? Wat nu helemaal hip is en ik nu ook op ontzettend veel blogs tegen kom is de 4-cadeautjesregel: something to read, something to wear, something they want en something they need. Kortom; iets wat ze lezen, wat ze dragen, wat ze willen en wat ze nodig hebben. Dit is een korte en handige leidraad in het uitzoeken van Sinterklaas cadeaus. Met deze 4-cadeautjes regel koop je dus in totaal vier cadeaus voor de kinderen. Dit moet genoeg zijn voor een leuke Sinterklaasavond en zo voorkom je een grote stroom cadeaus.

Tweedehands

Wij hebben geen vaste hoeveelheid cadeaus of iets dergelijks, wel hebben wij een budget per kind. Ook hou ik me niet aan de 4-cadeautjesregel. Wel probeer ik altijd ook een tweedehands cadeautje cadeautje er bij te doen. Een tweedehands cadeautje vond ik vroeger altijd not done. Maar tegenwoordig kan dat echt wel. Het moet dan natuurlijk wel heel erg netjes zijn! Wij kopen graag tweedehands spullen en je kan spullen vaak ook heel goed schoonmaken. Bovendien vind ik het ook minder “moeilijk” om spullen die ik tweedehands heb gekocht weg te doen, als het toch niet helemaal leuk blijkt te zijn. Met nieuwe spullen vind ik het vaak wel zonde van het geld. Soms knap ik ook houten speelgoed op en dan kan je je eigen draai er aan geven, want ik erg leuk vind.

Poppenkastje

Zo heeft bijvoorbeeld dit tafel poppentheatertje ooit eens in de zak gezeten. Ik had meerdere keren van juf terug gehoord dat hij zo ontzettend graag met de tafelpoppenkast speelde. Via marktplaats vond ik dit leuke exemplaar. Vier euro heb ik er betaald, inclusief een zak vol poppetjes. De poppetjes en de gordijntjes gingen in de wasmachine. De bovenste plank van de poppenkast werd opgeknapt en daar plakte ik nieuwe stickers op. En het was een groot succes! Wel een van de mooiste cadeaus die hij kreeg. En we kregen ook meteen een voorstelling, oh oh wat hadden we gelachen. Het was zó leuk.

Winkeltje

4-cadeautjes regel, tweedehands of zelfgemaaktOok knapte ik dit winkeltje op. Deze kreeg S twee jaar geleden van Sinterklaas. Ik kocht het toen in juli al. Het was wel aan een opknapbeurtje toe hoor. Ik schuurde het helemaal en ik lakte het wit. In deze kleur zou het het minste opvallen in de huiskamer. Ik vind het niet erg om groot speelgoed neer te zetten in huis, maar dan moet het wel een beetje in huis passen. Ook heb ik de groente bakken voorzien van nieuw plakplastic. Voor bovenaan maakte ik ook nog een sticker met “Shop”, dat maakte het helemaal af. Hij was niet super goedkoop, ik dacht dat ik er 30 euro voor heb betaald. Dit was dan wel inclusief 2 tassen met groente, fruit, andere producten, winkelwagentje, boodschappenmandjes, tasjes etcetera. Ook werd hij voor dit geld nog thuisbezorgd, helemaal top!

Zelfgemaakt

Ook vind ik het leuk om cadeautjes zelf te maken. Door een cadeautje zelf te maken leg je er heel veel liefde in, wat je vaak ook goed aan de cadeautjes kan af zien. Zelfgemaakt hoeft helemaal niet duurt te zijn, soms kan je met restjes materiaal iets unieks maken wat bijna niets kost! Leuk toch? En soms combineer ik dus ook zelf maken en tweedehands met elkaar, zoals ik hier boven al beschreef.

4-cadeautjes regel, tweedehands of zelfgemaaktDeze zorgenpoppetjes maakte ik zelf voor de oudste twee jongens. Ze wilden namelijk graag een zorgenpop hebben, die waren toen zo hip. Maar ik vond ze echt veel te duur. Ik maakte ze nu van restjes stof (oude, zachte spijkerbroek, katoen en badstof), vilt en een rits die ik nog had liggen. Toen ze het papier openmaakten zeiden ze: “ahhhhh deze wilden we zó graag hebben!”. Kosten: 0 euro.

Ben jij bekend met de 4-cadeautjes regel? Heb jij bepaalde eisen voor de Sinterklaascadeaus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: