Aardappels kweken

aardappels kweken

Vorig jaar had een van onze zoons een project op school over aardappels. Hoe leuk is het dan om tijdens het project dan ook aardappels te gaan kweken? We waren wel een beetje laat, want we deden het pas in mei…. maar zeker een aanrader om eens met kinderen te doen. Je plant er een in de grond en je krijgt er meer voor terug.

Wortelen

We hadden wat oude aardappels liggen met wat uitlopers. Hier staken we wat cocktailprikkertjes in en we hebben hem in een glas met water gezet. De stokjes steunen dan op de rand van het glas. zo kon de aardappel goed wortelen. Volgens mij is deze stap niet eens zo zeer nodig, maar ik vond het wel heel leuk om onze zoon het proces zo te kunnen laten zien. Nadat de aardappel genoeg wortels had, hebben we de stokjes eruit gehaald en deze in een pot met aarde begraven.

Plantje

Het duurde niet zo heel lang voordat er een plantje boven de grond uit groeide. Dat moest het aardappelplantje wel zijn! Het groeide wel, maar jammer genoeg werd het niet zo groot. Ik denk omdat we vrij laat zijn begonnen. Op een gegeven moment stierf het plantje af. We dachten dat het mislukt was. Een a twee weken later ben ik toch maar gaan graven en tot onze verbazing zaten er dus wel allemaal kleine aardappeltjes in!!! Zo leuk!

zelf aardappels kweken

Aardappels eten

Het was natuurlijk maar een hele kleine portie met aardappeltjes. Ze waren ook niet zo heel groot. We hebben ze goed gewassen. De grootste aardappeltjes hebben we doorgesneden.

zelf aardappels kweken

Daarna hebben we ze in een pan gebakken met een beetje olie. Mijn zoon mocht ze zelf opeten. Hij vond ze heerlijk!

zelf aardappels kweken

Dit jaar gaan we zeker weer zelf aardappels proberen te kweken! Heb jij al eens zelf aardappels gekweekt?

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: