Adventkalender van Action cadeaudoosjes

Het is pas oktober, maar ik ben ondertussen toch wel al weer wat dingetjes aan het verzamelen voor in de adventkalender. Voor mijn jongens gebruik ik ieder jaar dezelfde adventkalender van luciferdoosjes. Ook wil ik elk jaar graag een adventkalender maken voor iemand anders. Een paar jaar geleden maakte ik er een voor mijn zus. Vorig jaar voor twee oma’s, waarvan er nu een helaas niet meer is. Een paar weken geleden kwam ik leuke DIY cadeaudoosjes tegen bij de Action en ik wilde graag met jullie delen wat je met de Action cadeaudoosjes kan doen.

Action cadeaudoosjesBij de Action verkopen ze blokken met cadeaudoosjes. Ze zijn al voorgesneden en ook de vouwrandjes zijn al voorgedrukt. Je hoeft ze alleen maar te vouwen en in elkaar te lijmen. Dan heb je superleuke doosjes waar je allerlei kleine cadeautjes of lieve briefjes voor advent in kunt doen. Er zijn twee verschillende designs. Er zitten 20 vellen op een blok, dus als je een adventkalender wilt maken heb je twee blokken nodig. Natuurlijk kan je ook meerdere kalenders maken. Uit het extra blok kan je vijf kalenders aanvullen.

Action cadeaudoosjes in elkaar zetten

Het in elkaar zetten van de Action cadeaudoosjes is op zich niet veel werk, maar je moet er even handigheid in krijgen. Ik scheurde eerst 24 velletjes uit de blokken. Vervolgens ben ik het plakrandje om gaan vouwen en vervolgens ook het doosje door midden (spreek voor zich). Met alleslijm van de Action (0,79) heb ik het randje gelijmd. Ik vouwde het plakrandje vast tot het een doosje werd, en ik klipte hier twee knijpers op. Zo hoef je het verder niet vast te houden totdat het droog is en kan je meteen verder met het volgende doosje.

Adventkalender cijfers

Toen ik alle doosjes had geplakt begon ik met de cijfers. Speciaal voor de komende feestdagen heb ik een set adventstickers gemaakt en in de shop gezet. Deze kan je voordelen in mijn webwinkel bestellen. Het is een stickervel met 24 cijfers, precies genoeg dus voor de adventkalender.

Wrijf alle stickers even goed aan met bijvoorbeeld een bankpasje. Knip de cijfers los van elkaar. Verwijder het papier. De sticker blijft nu aan de plastic dragerfolie hangen. Plak de sticker nu op het doosje. Ik vond het leuk om de nummers in de hoekjes te plakken. Haal heel voorzichtig het doorzichtige dragerfolie weg en nu zit je cijfer mooi op het Action cadeaudoosje!

Doe dit uiteraard met alle 24 de cadeaudoosjes. Ik heb alle designs een beetje om en om gebruikt. Zo wordt er elke dag een ander doosje open gemaakt. En dan komt het allerleukste…. de cadeaudoosjes vullen!!! Zelf heb ik twee blogs geschreven met lijsten cadeautips voor het vullen van de kalender. Die vind je hier en hier.

Ga jij dit jaar zelf een adventkalender maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: