Adventschallenge – De start

Komende zondag begint de eerste adventweek. Advent is een Christelijke periode en begint 4 weken voor de kerst, altijd op een zondag. De advent is de voorbereidingstijd op het kerstfeest. Met kerst vieren we natuurlijk de geboorte van Jezus. Advent komt van het woord ‘adventus’ en dit betekent ‘komst’. 

Wij zijn niet gelovig. Ik heb wel altijd op een Christelijke school gezeten. Ik heb op school dus wel veel over het geloof mee gekregen. Mijn zoontjes zitten ook op een Christelijke school omdat wij het belangrijk vinden dat ze ook wat over godsdiensten meekrijgen. 
Ik weet nog wel dat er in de adventsperiode op school een grote ronde krans, bekleed met groene takken, aan het plafond hing. Hierop stonden dan vier kaarsen. Elke maandag kwam de school dan samen en werd er aandacht aan besteed. Ik vond advent altijd een hele warme periode.

Nu las ik gister bij Mamaliefde over de adventschallenge waarin iedere week wordt stil gestaan bij een ander thema. Het zijn een aantal thema’s die mij aanspreken en daarom wil ik me nu gaan aansluiten bij deze challenge.

Uitgangspunten

De afspraken voor de adventschallenge luiden als volgt;

  • De challenge duurt vier weken, iedere week staat in het teken van een ander thema met een nieuwe opdracht.
  • Op zondag wordt de opdracht voor volgende week gedeeld 
  • Je bent vrij om je eigen twist aan de opdracht te geven. Zo blijft het leuk om alles te lezen.
  • Voor vragen, uitwisseling en het delen van je blogjes is er een facebook groep aangemaakt.
  • Wil je mee doen? Leuk! de challenges zijn ook zeer goed te doen als je geen kinderen hebt.
  • Natuurlijk waardeer ik het heel erg als je naar dit artikel linkt als je meedoet.

 

Deelnemers:

Astrid van Coole Ouders; Astrid (23) mama van 2 lieve kids, getrouwd, en elke dag plaats ik iets voor Coole Ouders . Dit kan zijn DIY, fitness, activiteiten, kamertjes kijken, fashion, gadgets en ga nog maar even door.

Hilde van Miss Koffieklets; Mijn naam is Hilde (36), mama van een professor van 11, een vlinderdochter van 10, en een bijzondere meisje van 8. Ik schrijf vooral over ons gezin, hoe wij leven rond de jongste met haar autisme en slaapproblemen, maar hoe wij daar gewoon verder mee functioneren. Met grappen en grollen, maar ook tranen soms. Wij gaan vaak op pad, knutselen heel veel, en ondervinden ook soms dingen al doende. En dat deel ik. Met diegenen die dat willen lezen.

Kim van Webkim: Ik ben Kim (35), moeder van drie jonge jongens en op mijn blog schrijf ik over ons drukke gezin, over het moederschap en ik maak zijsprongen naar andere dingen die ik leuk vind, zoals sport, DIY’s en recepten.

Laura van Laura Collin; Mijn naam is Laura (32), mama van Damien en Daelyn, vrouw van Dave. op mijn blog vertel ik over Damien zijn aangeboren aandoeningen waardoor hij vaak naar het ziekenhuis en therapie moet. Daarnaast geef ik je een kijkje in ons huishoudboekje en vertel je waar we ons geld aan uitgeven. ook deel ik mijn interesses : lezen, schrijven, diy, uitjes en ga zo maar door.

Marjo van Mar-JoYa; Mijn naam is Marjo (37), het gezicht achter de blog die dient als voordeur voor mijn webshop. Op mijn blog schrijf ik o.a. over de strikjes in mijn leven (waaronder mijn twee lieve mannen en mijn stoere meisje), alles wat me bezig houdt en show ik mijn ontwerpen. Happy Reading

Minke van Just the Little Thing; Ik ben Minke, 24 jaar en woon samen met mijn man in Ede. We hebben een zoontje van 16 maanden, Luca Joshua (roepnaam Luca). Ik blog over alles wat mij bezighoudt als thuisblijfmama. Ik heb daar bewust voor gekozen en bloggen heb ik gekozen om zo toch ook iets voor mezelf te hebben.

Mirella van Mir Stylez;Ik ben Mirella (34), Moeder van 3 kinderen Tristan 11, Inge 9 en Jimmy 4 en getrouwd met Jeroen. Ik heb een mamma lifestyle blog waar ik van alles met jullie deel, van gezond eten, tot low budget uitjes, natuurlijk deel ik ook mijn persoonlijke leven.

Nicole van Meisje-Eigenwijsje; Ik ben Nicole (29), vrouw van Bart en moeder van dochtertje Fay (8maanden). Fay heeft een slechte start gehad en ik als moeder ook. Daar ondervind ik nu zelf nog de gevolgen van, Fay gelukkig niet. Ik blog over het moederschap, over persoonlijke dingen en nog veel meer.

Tamara van Crazy Great Life; Ik ben Tamara (27, in december 28), mama van Zoë (jan ’14) en woon samen met R. Ik blog over ons dagelijkse leven, de mijlpalen van Zoë en daarnaast mijn hobby’s en af en toe creatieve uitspattingen.

Veronique van Love 2 be a young mom; Ik ben Veronique (17 jaar) en de trotse alleenstaande mama van onze zoon Quin (bijna 15 maanden). Ik blog vooral over het (jong) moederschap, het huishouden, tips, budget proof kopen & diy’s.


En dan zal ik mezelf ook nog even toevoegen aan de lijst:
Emy van de Kaboutertuin. Ik ben Emy (30 jaar) en ik heb zowel een blog als een webwinkel. Ik ben mama van 3 jongens (6, 4 en 1 jaar). Ik blog over mijn leven als mama, over de kinderen en alles wat ik er maar bij vind passen. Daarnaast ben ik in het dagelijkse leven werkzaam als huidtherapeut.

Eerste challenge

De eerste challenge  staat in het teken van minimalisme & weggeven. De opdracht voor deze eerste week is eigenlijk heel eenvoudig;

Verzamel iedere dag een voorwerp waar je niets meer mee doet.
En geef deze weg.

Valt mee toch? Het staat je helemaal vrij om deze opdracht uit te voeren zoals dat voor jou het beste uitkomt. Of je nu in een keer zeven voorwerpen pakt. Iedere dag een kastje uitzoekt en de spullen verzameld waar je eigenlijk niets meer mee doet. Of letterlijk de opdracht overneemt en iedere dag een voorwerp in een doos doet. Dat is helemaal aan jou.

Deze opdracht heb ik al heel veel zin in. Aan het begin van het jaar ben ik begonnen met declutteren. Dat ging heel goed, totdat we gingen verhuizen. De zolder staat vol, dus ik kan vast wel eea vinden waar ik iemand anders blij mee kan maken. Volgende week zondag zal ik hier laten zien wat ik heb gevonden en wat ik er mee heb gedaan. Ook wordt dan de tweede challenge bekend gemaakt. De volgende thema’s komen nog aan bod: healthy lifestyle, happiness en sociaal / hulpvaardigheid.

Doen jullie ook mee? Volg je mij tijdens de challenge?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: