Aftelkalenders

Mijn man is 5,5 maand weg voor zijn werk. Dat is bijna een half jaar! Je kan je wellicht voorstellen dat dat vooral voor de kinderen uitzichtloos is. Kinderen hebben nog niet zo’n tijdsbesef zoals wij dat hebben. Daarom vind ik het altijd fijn om het “zichtbaar” te maken voor de kinderen hoe lang het nog duurt voordat papa thuis komt. Gewoon samen aftellen naar de dag van thuiskomst. In dit blog deel ik drie tips hoe je kan aftellen! Wellicht een ideetje voor andere papa’s en mama’s die regelmatig weg zijn?

Enveloppen enveloppen

We hebben een aftelkalender gemaakt met enveloppen. Elke envelop stelt een week voor. We hadden dit keer 23 enveloppen! De kinderen mogen iedere zondag een envelop open maken. Op de envelop heb ik een nummer geschreven. Dit nummer telt af en zo kan je zien hoeveel weken het nog duurt voordat papa thuis komt. Ook staat de datum op de envelop. Dit is een geheugensteuntje voor mijzelf. Deze aftelkalender vraagt wel wat voorbereiding. De enveloppen zijn gevuld met kleine cadeautjes. Een paar maanden terug schreef ik een blog met inspiratie voor de adventkalender. Daar kan je vast wel wat leuke ideetjes doen om de enveloppen mee te vullen.

Meetlint

IMG_20160411_151618

Heel simpel, maar heel duidelijk en effectief. Aftellen met een meetlint! Elke dag mag er dan een centimeter afgeknipt worden. Heel handig hiervoor zijn de gratis meetlintjes die je bij de bouwmarkt kunt krijgen. Deze meetlintjes zijn een meter lang en dus kan je aftellen vanaf 100 nachtjes. Deze reis konden we daar niet direct mee beginnen want mijn man is net iets meer dan 160 nachtjes van huis. Wij gebruikten deze aftel manier vroeger al met onze verjaardagen!

Pot met Legoblokjes

aftelkalender

Wellicht ken je deze manier al maar dan in een iets andere variant. Deze gevulde potten zijn wel bekend denk ik, maar dan met snoepjes! Maar omdat ik niet wil dat mijn kinderen dagelijks “verplicht” een snoepje krijgen (dan zeuren ze er vast bij het ontbijt al om…) wilde ik graag wat anders in de pot doen! Ik kocht een doos met Lego blokjes en telde de nachtjes uit in Lego blokjes. Dit viel echt wel in de smaak! Deze potten maakte ik toen mijn man voor 4 maanden in Somalië zat.

Gebruik jij wel eens een aftelkalender voor je kinderen?

Een reactie op “Aftelkalenders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: