AH Moestuintje Broccoli

Het wordt weer wat stiller rondom de actie van Albert Heijn. Je hoort er niet zoveel mensen meer over, maar ik ben er nog steeds druk mee hoor! Wat komt er toch een hoop op! Het is onmogelijk om op huis, tuin en keukenschaal álle stekjes echt te gebruiken…. Dat kan je nooit kwijt in de tuin of op je terras. Alleen van de broccoli plantjes heb ik bijvoorbeeld al een stuk of 20….

20150404_123400

Zoals je de foto hierboven ziet gaat het goed met alle tuintjes. Afgelopen weekend heb ik weer een beginnetje gemaakt met het volgende deel verspenen en verpotten. De broccoli had ik al eerder verspeend. Dat kwam goed uit na het moestuintjesdrama.

verpotten broccoli 20150404_124248

Het gaat goed met de broccoli. De foto’s hierboven zijn van links naar rechts genomen op 3 maart, 10 maart en 4 april. De stengel broccoli werd nu wel erg lang in het kleine potje. Tijd dus al voor echte potten. Als ik een plantje koop of krijg gooi ik dat plastic potje eigenlijk nooit weg. Inmiddels heb ik al een hele voorraad verzameld en zodoende kon de broccoli nu in een grotere pot. Ik heb hem nu wat dieper in de aarde gezet. Je kan ze tot net onder de blaadje in de aarde zetten. Zo maken ze ook meer wortels aan. Bovendien heeft de stengel zo ook de mogelijkheid om sterker te worden.

Broccoli houdt wel van hele voedzame grond. Het kan halverwege het seizoen dus nodig zijn om bij te mesten, bijvoorbeeld met compost.

Broccoli kan topzwaar worden. Als het nodig is kan je de plant natuurlijk gaan ondersteunen met een stok bijvoorbeeld.

Wist je dat je van de broccoli ook de bloemen kan eten? Als broccoli uitschiet krijgt het gele bloemetjes. Deze zijn, net zoals de rest van de broccoli, gewoon te eten!

20150404_124436

Broccoli kun je van februari tot augustus zaaien. Eerst (februari en maart) kan je deze onder glas (in een kweekkasje) binnen zaaien, later kan je ze direct in de volle grond zaaien. Als de planten groot genoeg zijn, zo’n 10 cm, kun je ze in principe in de volle grond gaan planten. Zelf wacht ik het liefst tot ijsheiligen. Je kunt je plantjes wel af en toe al aan buiten (de kou) laten wennen door de plantjes in het zonnetje te zetten. Na ijsheiligen kunnen ze de volle grond in.

Van juni tot zo het begin van de vorst kun je broccoli oogsten. Je begint bij het oogstrmen van de top. Als je deze eraf hebt gehaald zal de plant zijscheuten gaan vormen waarna je even later weer kunt gaan oogsten.

20150404_130654

Na het verpotten zette ik alles weer in de zaaikasjes en in dit krat. Wat ziet het er toch geweldig uit allemaal! Binnenkort zal ik weer meer laten zien.

Hoe staat het met jullie Albert Heijn broccoli uit de moestuin? Gaat het goed?

2 Reacties over “AH Moestuintje Broccoli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: