Aliexpress leukste aankopen die ik deed

Net voor de kerst maakte ik kennis met Aliexpress. Jammer genoeg niet iets eerder, want als ik iets voor de kerst wilde bestellen zou het niet op tijd in huis zijn. Maar ik ben inmiddels helemaal bekend in Ali-land en voor de komende kerst zal ik daar zeker los gaan, haha.

Wat is Aliexpress

Aliexpress is een grote webshop met allemaal kleine winkeltjes die goedkope spullen uit China vandaan aanbieden. Omdat het uit China vandaan komt heb je vaak wel te maken met een lange levertijd. Meestal moet je wel uitgaan van ongeveer vier weken. Het kan zelfs uitlopen tot twaalf weken. Als je goed oplet bij de advertenties kan je je artikelen zelfs gratis laten verzenden.

Wat kan je kopen op Aliexpress

Nou eigenlijk kan je echt alles kopen op Aliexpress. Je kan het zo gek nog niet bedenken of ze hebben het. Ook verkopen ze er veel namaak spullen. Merkartikelen bijvoorbeeld. Maar laat je merkproducten nou net niet mogen invoeren…. hier moet je dus wel mee oppassen want als jouw pakketje bij de douane er wordt uitgepikt kan je wel een fikse boete riskeren. Zelf heb ik helemaal niks met merken en ik vind Ali gewoon leuk door de gewone merkloze spulletjes die je er kan kopen. Ik laat je zien wat ik afgelopen tijd onder andere heb gekocht. Er is nog veeeeeel meer onderweg, maar dat laat ik later nog wel eens zien.

aliexpressIk kocht een hardcase voor mijn harde schijf. Hij past er precies in en het kabeltje kan je in het netje opbergen. Hij was nog geen 2 euro en ik ben er echt hartstikke blij mee!
aliexpressIk kocht ook een aantal van deze kabelbeschermers. De uiteindes van oplaadkabeltjes gaan vaak snel stuk en hiermee kan je dat voorkomen. Ik bestelde ze eigenlijk te laat want mijn kabeltje was al een beetje gescheurd… maar het werkt evengoed prima. Volgens mij waren ze 19 cent per stuk.

Babyshower

Op Aliexpress kan je hartstikke veel versieringen voor feestjes en dergelijke kopen. Zo kocht ik wat dingetjes voor de babyshower die ik organiseerde.

aliexpressDeze leuke baby folieballon is in meerdere soorten te krijgen. Ik kocht de roze variant. Je moet hem zelf even opblazen,  maar het is best een grote. We hadden hem opgehangen.

aliexpressDeze cupcake bakjes zijn echt te schattig. We hadden als thema voor de babyshower roze met uiltjes, dus deze pasten er perfect bij. De cupcake vormpjes kosten 2,29 per 50 stuks. De kwaliteit vond ik (zeker voor die prijs) erg goed.

Keuken

aliexpress

Wat ik altijd al graag wilde hebben was een sushi bazooka. Maar in Nederland betaal je daar zo 25 euro voor. Dat had ik er nou net niet voor over. Ali verkocht hem ook voor (ik geloof) nog geen 4 euro. Voor dat geld wilde ik het wel graag uitproberen. De sushi’s zijn wel aan de grote kant, maar wat werkt het goed! Echt een super uitkomst.

aliexpress

Om de broodtrommels van de jongens wat op te fleuren kocht ik deze Pokemon prikkertjes. Deze kan je in je fruit of brood steken. Dat fleurt de broodtrommel lekker op.

aliexpressHet zelfde geldt voor deze oogjes prikkers. Ze zijn ontzettend leuk om de lunchbakjes mee op te vrolijken. Maak leuke gezichtjes van fruit en groente! Deze prikkers zijn hier een groot succes.

Harry Potter

Mijn zoon is groot fan van Harry Potter. Zelf vind ik Harry Potter ook erg leuk. Er zijn veel spulletjes op Ali te koop van Harry Potter.

aliexpressIk kocht dit kleurboek. We hadden het echte kleurboek in de winkel zien liggen, maar dat was heel erg duur. De kwaliteit van dit kleurboek vond ik wel een beetje tegenvallen. De kleurplaten zijn gewoon echt gekopieerd en daarom niet van hele goede kwaliteit. Jammer!

aliexpressEen leuke ketting van de gouden snaai! Een gouden bolletje met twee vleugeltjes er aan. Mijn zoon herkende hem direct.

aliexpressIn maart gaf mijn zoon een Harry Potter verjaardagsfeestje. Ik wilde de kinderen graag aankleden als echte tovenaars. Inclusief tovenaars hoed. Deze hoeden liggen nog wel eens bij de kringloop, maar bleken op Ali nieuw dus veel goedkoper te zijn! Je moet er eventjes op wachten, dus je moet wel ruim van te voren zorgen dat je bestelt. Maar de hoeden werden keurig ingepakt bezorgd.

aliexpress

Ook deze timeturner kocht ik er. Hermelien heeft deze in de film. Hij is echt heel erg mooi. Het enige jammere is dat het zandlopertje wel heel snel klaar is.

aliexpressVoor het kinderfeestje kocht ik ook nog deze cupcaketoppers. Ze zijn hartstikke leuk! We hadden simpele cupcakes versierd met een blauwe botercreme toef en daar deze toppers in gestoken. Het zag er hartstikke leuk uit!

Bruiloft

Ook voor de bruiloft heb ik al superveel gekocht op Ali. Wat een uitkomst! Ik wil een hoop low budget doen en veel zelf maken. Maar het moet wel allemaal mooi worden zoals ik in gedachte heb. Ali blijkt daar prima geschikt voor te zijn.

aliexpressDit ballonnenpaartje kocht ik. Ik geloof dat ze 36 cent per stuk zijn. Helemaal niet duur! Leuk als decoratie. Ik deed er ook nog wat anders mee maar dat laat ik jullie nog zien.
Ik heb inmiddels al ontzettend veel gekocht op Aliexpress hoor. Het is toch wel een beetje verslavend. Maar wat is het elke keer weer leuk om van alles in je brievenbus te vinden.

Heb jij al eens wat gekocht op Aliexpress?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: