Allerhande Kerstfestival; mijn aanraders

Vorige week mocht ik naar het Allerhande Kerstfestival toe. Ik ging samen met mijn zus heen. Ik was er nog niet eerder geweest, dus ik wist niet zo goed wat er van te verwachten. Ja, ik wist dat je er inspiratie op kon doen voor het kerstdiner. Maar dat je ook echt van alles kon proeven dat wist ik niet. Ook kon je overal receptenkaartjes verzamelen van de gerechtjes die je kon proeven. Superleuk, want dan heb je het thuis mooi meteen allemaal bij elkaar. Er waren een aantal dingen die er voor mij echt uit sprongen. Kijk je mee?

allerhande kerstfestival 2016De binnenkomst was al druk. Van te voren kon je aangeven binnen welk tijdsbestek je wilde binnen komen, om drukte bij de ingang te vermijden. Op zich konden we bij de entree goed doorlopen en dat was fijn. Ook werden de tassen nog even gecontroleerd.

Zangkoor & muziek

Direct op het pleintje stond een koor op te treden. Ze hadden allemaal ‘foute’ kersttruien aan en zongen kerstliedjes. Het was best druk bij het koor. Later zongen ze ook binnen in de grote hal nog wat liederen. Ze gaven echt het kerstgevoel.

allerhande kerstfestival 2016Onderweg naar de grote hal kwamen wij ook deze kerstmannen tegen. Een bandje die wandelen over het terrein muziek maakten. We moesten stiekem toch wel even lachen om de blote benen hoor! ­čśë

allerhande kerstfestival 2016Winter BBQ

Oooooh wat rook het buiten lekker bij de BBQ! Ik had er eigenlijk helemaal niet over nagedacht, maar de BBQ kan je natuurlijk ook prima inzetten om het vlees voor het kerstdiner te bereiden. Het stuk vlees wat hier aan het spit hangt is omwikkeld met buikspek. Het rook zo lekker!

allerhande kerstfestival 2016Er waren ook allemaal merken aanwezig op het kerstfestival, om hun producten te promoten. Buiten waren er twee recepten van Santa Maria die mij opvielen. Dat was dus de choco banaan quesadilla. Wat een leuk idee om een tortilla met zoet te beleggen! De combinatie banaan en chocolade vind ik sowieso erg lekker. Dat heb ik met tosti’s ook wel eens gemaakt namelijk.

Maar ook de Sizzling beef fajita vond ik wel wat. Ik hou namelijk wel van gemarineerde biefreepjes. Deze heb ik ook geproefd en was echt heel erg lekker. Ze waren goed gemarineerd en de saus er bij maakte het af. Helaas heb ik het recept hiervan niet online gevonden….

De aankleding was buiten ook leuk! Lekker allemaal in winterse sferen.

Hoofdgerecht

allerhande kerstfestival 2016In de grote hal kon je de inspiratie opdoen voor het hoofdgerecht, het nagerecht en het ontbijt. Het was er ontzettend druk. Sowieso op het hele kerstfestival was het druk.

Decoratie

Er was ook een stand waar je inspiratie kon op doen voor het aankleden van de tafel. Hoe zet je alles mooi neer? Wat ik ook erg leuk vond is het broccoli/cherrytomaat boompje. Ook leuk om zo je groentes te presenteren voor de kaasfondue bijvoorbeeld.

Vleesallerhande kerstfestival 2016

Zelf vond ik het vleesgedeelte het leukste om te zien. Hier werd er ook een kookdemonstratie gegeven. Het vlees dat in het buikvet werd gerold werd hier binnen bereid. Ook maakten ze hertenbiefstuk, kalkoen en roastbeef. De roastbeef was echt mijn absolute favoriet. Het korstje was lekker kruidig en het vlees was ontzettend mals. Ik krijg er nog water van in mijn mond als ik er aan denk, haha.

Sushi

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten kan je me met sushi echt heel blij maken. Ik heb me dan ook echt staan te verlekkeren bij de sushi demonstratie. Wat zag het er toch allemaal prachtig uit. Zo zonde ook om op te eten! Het lijkt me ook wel eens leuk om met kerst gewoon lekker sushi te serveren. Van te voren kan je al een hoop klaar maken en je hoeft het eigenlijk alleen nog maar te serveren.

Chocowereld

En toen kwamen we terecht bij Chocowereld. Uiteraard konden we dat niet aan ons voorbij laten gaan. Alle bekende merken waren er aanwezig, maar het merk Awesome kende ik dus niet. Je kon daar met chocolade omhulde nootjes proeven. Ik koos de macedamia’s met chocolade en die waren superlekker. Mijn zus had pecan maar vond mijn macedamia’s lekkerder. Tony┬┤s was er natuurlijk ook. Ondertussen een vertrouwd merk voor mij. De chocoladereep met de kerstboom met gl├╝hwein hadden ze ook meegenomen, ik had deze bij de Tony┬┤s Store al geproefd en die is erg lekker.

Wicky Water

allerhande kerstfestival 2016 wicky waterWicky deelde pakjes drinken uit. Niet de gewone zoete Wicky zoals je ze kent, maar Wicky fruit. Ze hadden diverse smaken en ik had de aardbei. Ik had best wel trek in drinken en dus maakte ik het pakje open. Ik vond het niet zo┬┤n succes. Ik weet ook niet of mijn kinderen het lekker zouden vinden. Jammergenoeg zitten er wel verborgen suikers in: vruchtenconcentraat en natuurlijke aroma.

Vis

allerhande kerstfestival 2016Ook het vis assortiment werd uitgebreid getoond. Je kon bijvoorbeeld haring proeven, toastjes met zalm en tonijn, zalmburgertjes en witte vis. Ik vind de zalmburgertjes erg lekker, maar ik zou bijvoorbeeld ook graag toastjes met vis serveren met kerst, als lekker hapje.

Wijnallerhande kerstfestival 2016

Misschien raar maar waar, maar ik hou niet van wijn! Ik heb er helemaal niks mee en je maakt mij er dus niet blij mee. Ik heb dit gedeelte dus alleen bekeken en wat foto’s van gemaakt. Je kon mee doen aan een wijnproeverij. Je kreeg een wijnglas en een papiertje, op het papiertje kon je je mening noteren. Als je van wijn houdt dus wel heel leuk.

allerhande kerstfestival 2016

Maar dit toastje met filet americain ging er wel in. Dat vind ik dan wel weer h├ę├ęl erg lekker!

Winterpret

allerhande kerstfestival 2016

Buiten was er een hoop vermaak. Voor de kinderen stond er een mooie carroussel. Je kon er gl├╝hwein en warme chocolademelk drinken, er waren oliebollen, diverse borrelhapjes, bier, kerststukjes maken, kaasfondue en nog veel meer.

Kersttruien

20161211_145056

In het winkeltje kon je deze leuke kersttruien scoren. Er waren paarse en groene truien.

Spoorwegmuseum

20161211_144939

Het allerhande kerstfestival werd gehouden in het spoorwegmuseum in Utrecht. Wat een prachtige locatie is dit om een kerstfestival te houden! Vooral het gedeelte van de winter BBQ kwam zo mooi uit tussen alle oude treinen.

Mijn aanraders

Ik vond het Allerhande Kerstfestival hartstikke leuk. Naderhand zaten we best wel vol van alles wat we hadden geproefd. Maar wat was het leuk en gezellig! Zelf had ik wel een paar favorieten producten tijdens dit kerstfestival hoor, namelijk:

  • Roastbeef; dit stuk vlees was wat mij betreft het lekkerste stuk vlees wat Albert Heijn op dit moment in het assortiment heeft. Het vlees is lekker van smaak en het vlees was echt lekker mals.
  • Choco bombe salted caramel; van alle desserts vond ik dit de lekkerste! Een lekker luchtige brownie met vloeibare caramel binnenin.
  • Chocolade amandelen karamel zeezout; ik had een aantal soorten amandelen geproefd en de amandelen met karamel zeezout sprongen er tussenuit.
  • Tasty tom; als je cherrytomaatjes wilt gaan gebruiken dan zou ik de tasty tom nemen. Wat verrassend veel smaak hebben deze tomaatjes toch!
  • Nakd; dit zijn lekkere notenreepjes. Ze hadden een mooie aanbieding waarbij je 20 reepjes voor 9 euro kon kopen! Je kon hiermee dan alle smaken proeven en ontdekken. Wij vinden ze echt allemaal lekker. Met de reepjes kan je mooie kerstbonbons maken.

Het Allerhande Kerstfestival was geslaagd en inspirerend! Een heerlijk dagje er tussen uit.

Wat ga jij maken / eten met de kerst?

Een reactie op “Allerhande Kerstfestival; mijn aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: