Als je vertrouwen wordt geschaad…

Aan het einde van de borstvoedingsperiode van mijn middelste zoontje (geboren in 2010) ontdekte ik dat je moedermelk in een sieraad kon vereeuwigen. Dat wilde ik supergraag! Ik kon alleen niet helemaal kiezen welk sieraad het moest worden en wat er goed bij me paste. Omdat ik geen melk meer in de vriezer had ben ik nog wat melk gaan kolven. Helaas kwam er niet zoveel meer uit maar genoeg voor een sieraad moest het wel zijn gelukkig. De melk belandde in de vriezer zodat ik rustig kon zoeken wat ik wilde.

Vorig jaar wist mijn man niet zo goed wat hij voor mijn verjaardag zou kopen. Ik opperde dat ik graag een borstvoedingssieraad wilde, en mocht dus zelf wat kiezen en bestellen. Er ging evengoed wel weer wat tijd overheen. Op de Facebookpagina van een borstvoedingssieraden winkeltje, die ik al langere tijd volgde, kwam ik echt een prachtige armband tegen met het infinity teken met daarin een hartje verwerkt. Het hartje was gevuld met moedermelk. Echt prachtig! En dit paste zo erg bij mij. Zowel het uiterlijk van het sieraad als het teken zelf. Het sieraad betekent voor mij oneindige liefde voor mijn kinderen.

infinity-ketting

Na wat fijn contact met de webshop over en weer over de prijs en of er ook ketting van gemaakt kon worden wist ik dat dit hem moest worden. Half april kwam er een actie voorbij op Facebook. Bij bestelling van een sieraad zou je er gratis een hartjesbedel, die ook gevuld wordt met melk, bijkrijgen. Deze actie trok me over de streep om direct de bestelling te plaatsen. Ik stuurde mijn melk op. Een mengsel van mijn tweede borstvoedingsperiode en de derde borstvoedingsperiode. Levertijd van de sieraden was op dat moment 10-12 weken. Ik hoopte het voor de zomervakantie te hebben.

Op een gegeven moment kwam er op Facebook een bericht dat de levertijd wat langer werd, omdat een van haar kindjes heel ziek was. Als moeder zijnde begrijp ik dat, dus dat was geen probleem. Enige punt was dat er totaal geen communicatie meer mogelijk was. Berichtjes en mailtjes werden ook niet meer beantwoord.

Ondertussen zijn we al bijna half september. Op de Facebookpagina melden zich steeds meer mensen die nog steeds niets ontvangen hebben, sommige wachten al zelfs vanaf januari! Minimaal 70 mensen wachten nog op een sieraad. Na nog wat dingen uitzoeken (hoe of wat laat ik nu nog even in het midden) blijkt dat deze onderneming niet helemaal eerlijk handelt.

In vertrouwen heb ik mijn borstvoeding opgestuurd. In de hoop er iets moois voor terug te kijken wat mij voor altijd herinnert aan de mooie borstvoedingsperiode met mijn kindjes. Maar nu ik weet dat nog véél meer mama’s op een sieraad wachten ben ik bang dat er misschien -in de chaos- ook wel melk verwisselt gaat worden, mocht er wel alsnog iets geleverd worden.

Al met al is mijn vertrouwen behoorlijk geschaad, ben ik mijn geld kwijt (140 euro!) maar dat vind ik dan niet zo erg als de melk die ik heb opgestuurd…. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er deze week behoorlijk door van slag ben. Ik lig er ’s nachts van wakker en ik kan het niet van mij afzetten. Met een grote groep mama’s zijn we aan het uitzoeken wat we kunnen doen om ons geld of het sieraad te kunnen krijgen.

Dat ik alsnog elders een sieraad wil laten maken staat vast, maar om mijn melk op te sturen zal ik wel weer over een drempel heen moeten, het vertrouwen is nu weg.

Heb jij wel eens zoiets meegemaakt?

2 Reacties over “Als je vertrouwen wordt geschaad…

 1. Wat zit je in een een afschuwelijke situatie.
  En dat Door iemand die je je zeer persoonlijke bezit hebt opgestuurd.
  Ik kan merken dat je daar last van hebt.
  En dat Door een moeder die zelf kindjes heeft.
  Onbegrijpelijk. Xxxx

 2. Ik volgde het op FB al op haar bedrijfspagina. Echt verschrikkelijk hoe ze met de klanten omgaat 🙁 Echt afschuwelijk, ik weet hoeveel moeite die laatste melk nog kost om bij elkaar te krijgen. Dat lukt niet nog een keer.
  Ik hoop dat het rap wordt opgelost, ik heb zelf nog naar deze shop gekeken voor een sieraad.
  Madelon onlangs geplaatst…MarmerkoekjesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: