Alva Baby Luiers

Laatst schreef ik al eens dat wij nu wasbare luiers gebruiken. Ik ben er nog steeds zo ontzettend blij mee dat we zijn overgestapt. We hebben nauwelijk lekkage, zelfs de nachten is F droog! Wel gebruiken we daarbij wolbroekjes voor de nachten (over de luier heen). Ik heb nu zo’n 30 luiers en daar hebben we méér dan genoeg aan. Ik was nu dus ook maar twee keer in de week omdat we er genoeg hebben. We gebruiken luiers van het merk Alva Baby. Er zijn verschillende soorten en ik wil wat verschillen laten zien tussen de luiers.

Pocket luier

De pocket luier is de “standaard” luier van Alva Baby. Van deze luier hebben ze veruit de meeste motieven. De buitenlaag van de luier is een laag pull (waterdichte stof) en de binnenlaag is van fleece. Fleece heeft als eigenschap dat vlekken er heel goed uit gaan. Ook is fleece lekker zacht.

Afbeelding 572

Een groot voordeel van deze luier vind ik dat ze heel erg snel droog zijn. Ze komen nagenoeg al droog uit de machine. Ik hang ze altijd op en de dag later zijn ze helemaal droog. Eerder wel al hoor, maar ik moet toch wachten op de inleggers.

Afbeelding 574

Aan de achterkant van de zit een opening. Hierin schuif je de inleggers. Ik heb eerst een inlegger geprobeerd, maar dan lekt de luier voor een dreumes wel vrij snel door. Ik gebruik standaard twee inleggers en dat past er prima in. Door het elastiek bij de opening sluit de luier ook meteen naadloos aan op de huid.

 

 

All-in-one luier

Een all-in-one luier, de naam zegt het al, is een luier waar al een inlegger zit ingenaaid, aan de binnenkant. Verder is deze luier in principe hetzelfde als de normale pocket luier. De buitenkant is van pull en de binnenkant is van fleece.

Afbeelding 575

Een nadeel van deze luier is de droogtijd. Omdat de inlegger er in zit duurt het gewoon veel langer voordat de luier droog is.Ook vind ik dat de vlekken er iets minder goed uit gaan, omdat de vlekken volgens mij in de inlegger zitten en het wat doordrukt ofzo.

 

Afbeelding 577Er zit maar een inlegger ingenaaid. Je kan nog wel een extra inlegger in de luier doen.Op bovenstaande foto zie je de naden van het innaaien van de inlegger.

 

 

Bamboo luier

Ook zijn er nog bamboo luiers. De buitenkant van de luier is van het bekende pull. Deze luier heeft ook geweldige printjes. Wel zijn er een stuk minder bamboo luiers dan gewone pocketluiers.

Afbeelding 581

Achterin de luier zit er weer een opening waar je inleggers in kan schuiven. De binnenkant van de luier is gemaakt van bamboo stof. Het voelt een beetje als een soort badstof. De binnenkant is niet heel erg zacht. De droogtijd is ook langer dan de pocketluier. Het duurt echt 1,5 tot 2 dagen, als hij binnen aan de lijn hangt.

Afbeelding 582

Ook vind ik dat de vlekken er moeilijk uit gaan. Na een beste poepluier zie je eigenlijk altijd nog wel wat vlekken. Nu kunnen de luiers natuurlijk ook niet naar buiten om in de zon te bleken he. Ik verwacht dat de luiers in de zomer wel weer helemaal schoon zullen worden.

Minky luier met bamboo

De minky luier is eigenlijk net weer anders. De buitenstof is dit keer heel anders. Minky is eigenlijk een soort verlours ofzo, ik weet niet zo goed hoe je het moet omschrijven. De buitenkant is echt superzacht.

Afbeelding 599

Misschien kan je op onderstaande foto de stof beter zien. Deze luier duurt ook best lang voordat hij droog is. Dat komt vooral weer door de binnenkant, deze is namelijk van bamboo.

Afbeelding 600

Achterin zit weer een opening voor de inleggers. Verder is de luier ook prima, net als de andere luiers. Hij lekt niet snel door. Ook hier gaan de vlekken wel weer moeilijker uit de bamboo binnenkant. Al zal dat in de zomer minder erg zijn.

Afbeelding 601

Deze vier soorten luiers heb ik allemaal in bezit. Zoals je wellicht heb gelezen hebben de gewone pocketluiers mijn voorkeur. Ze zijn lekker zacht, ze drogen snel, de vlekken gaan er goed uit en ze hebben de allerleukste prints! Ik zag gister weer een paar hele nieuwe motieven voorbij komen op internet…. Haha mama heeft een nieuwe verslaving! 😉

De all-in-one luier vind ik persoonlijk het minst fijn. Gelukkig heb ik daar ook niet zoveel van. Het duurt gewoon gigantisch lang voordat hij droog is, ik vind dat niet praktisch. Ook word de binnenkant niet helemaal schoon en moet je alsnog een tweede inlegger in de luier doen.

Wat vind jij van de prints?

10 Reacties over “Alva Baby Luiers

  • Natuurlijk mag je dat vragen. Ik heb ze via Ebay gekocht. Ze zijn ongeveer 5,25 euro (omgerekend) per stuk. Wisselt een klein beetje per model.

 1. Hoi,
  Ik vroeg me af of je nog invoerrechten en btw over de luiers moest betalen. Of geldt dat niet als je een bestelling onder de 22 euro doet. En hoeveel waren de verzendkosten?

  Alvast bedankt.

  Mirjam

  • Ik heb meerdere bestellingen geplaatst, maar nog geen enkele keer invoerrechten oid hoeven betalen. Verzendkosten ook niet betaald, ik heb ze via ebay gekocht en aangeklikt “gratis verzenden” 😉 Heb meerdere orders gedaan, ook grotere van 60 euro bijvoorbeeld. Ik weet dat ze wel eens steekproefgewijs pakketjes eruit halen voor de invoerrechten. Heb elke keer gewoon mazzel gehad denk ik.

 2. Zijn de pocketluiers een beetje compact voor een pasgeboren baby? Of is het een heel pak tussen de benen?

  • Ik ben ze pas gaan gebruiken net voor de eerste verjaardag van F. Volgens mij kan je bij die kleintjes de eerste tijd 1 inlegger gebruiken, volgens mij is het dan niet zo’n prop hoor. Naar behoefte kan je meerdere inleggers in de luier doen.

 3. Ik heb een vraagje: ik heb een pakket alva luiers via marktplaats maar ik heb veel lekkage! Is het dat je met fleece binnenkant, bamboo binnenkant of minky buitenkant meer lekkage hebt? Wat is jouw ervaring? Ik denk er nu over om overbroekjes erbij te gaan gebruiken…
  Groetjes Dorien

  • Sorry voor mijn late reactie! Ik herken de lekkage eerlijk gezegd niet. Na hoe lang heb je last van lekkage? Hoeveel inleggers gebruik je? Ik gebruik twee inleggers en dan gaat het toch echt wel lange tijd goed. Alleen ’s nachts heb ik er een overbroekje bij. Hoe oud is je kindje? Heb je de luiers al eens helemaal gestript? Ik hoor het graag van je, misschien kan ik je nog verder helpen. Groetjes Emy

 4. Hoi.
  Ook ik heb een vraag. Ik heb vandaag veel gelezen over wasbare luiers maar zie door de bomen het bos niet meer. Nu vraag ik me af hoe je het doet met poep broeken. Aangezien de inleggers in de luier doet en er niet op legt… Wil je me dat uitleggen?
  Bedankt alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: