Antroposofische Zelfzorg

Ik ben altijd wel geïnteresseerd geweest in natuurgeneeskunde en aromatherapie. Zo maakte ik vroeger ook zelf crèmes met de lavendel uit de tuin van mijn oma. 😉 Ook heb ik eigenlijk al jaren wat standaard wat standaard natuurgeneesmiddelen in huis. Denk hierbij aan arnicazalf, arnicatabletjes, calendula, prrrrikweg, chamodent en kamille zetpillen. Nu we op zoek zijn naar een groen(er) leven ben ik me dus ook meer aan het verdiepen in natuurgeneesmiddelen / antroposofische middelen. Afgelopen maanden bestelde ik twee keer een pakket bij de apotheek in Duitsland. Kijk je mee wat ik bestelde?

 wpid-20150821_152609.jpg

Bovenstaande foto is van een bestelling die vrijdag binnen kwam. Ik bestelde juist in Duitsland omdat de natuurlijke producten daar veel goedkoper zijn. Ik ben gek op Weleda, en dat scheelt per verpakking echt euro’s. Om een voorbeeld te geven, de kindertandpasta van Weleda kost in Nederland bijna 5 euro, in Duitsland betaald je iets van 3,20! Ook het cremebad scheelt enorm. Hier in Nederland betaal je 12,50, in Duitsland rond de 8 euro. Dat is de moeite toch? Bovendien zijn een aantal producten in Nederland alleen op recept te krijgen (de zetpillen), in Duitsland is dat vrij verkrijgbaar bij de apotheek. Als je meer dan 40 euro bestelt dan betaal je maar 2 euro verzendkosten! Daar hoef je het dus echt niet voor te laten…

wpid-20150821_152344.jpg

Wel leuk altijd om zo’n groot pakket uit te pakken! Ik ben gek op allerlei zalfjes, olietjes en poedertjes. Wat ik dit keer allemaal kocht:

 • Weleda baby shampoo
 • Weleda billencreme
 • Weleda cremebad
 • Weleda tandpasta
 • Weleda mini’s (handig voor in de toilettas)
 • Weleda kamille zetpillen
 • Weleda wecesin poeder
 • Weleda combudoron gel
 • Speick deodorant
 • Arnica tabletjes
 • Propoliszalf

Onderstaande foto is een foto van een eerdere bestelling. Toen bestelde ik naast de Weleda huidverzorging die ik hierboven bestelde ook nog:

 • Weleda borstvoedingsthee
 • Wala bronchiaal balsem
 • Weleda Koperzalf

bestelling apotheek

De natuurlijke huidverzorgingsproducten zijn geweldig en zo ook nog wel betaalbaar. Wij gebruiken graag tandpasta zonder fluor en die van Weleda vinden we fijn.

De antroposofische producten die ik noemde zijn fijne producten om een kleine natuurlijke zelfzorg “apotheek” te starten. De bronchiaalbalsem is fijn bij hoest, de kamille zetpillen bij doorkomende tandjes en onrust en koperzalf voor goede doorbloeding (koude voeten) en om je af te sluiten. Het lijkt me leuk om af en toe een product uit te lichten hier op mijn blog. Sinds 2012 is de wetgeving veranderd waardoor niet meer op de bijsluiter mag staan waar het product voor bedoeld is. Ik vind dat zelf totaal niet handig…

Gebruik jij zelf natuurgeneesmiddelen en natuurlijke huidverzorging?

21 Reacties over “Antroposofische Zelfzorg

 1. Ik vind natuurgeneesmiddelen ook fijn, als het echt iets ernstigs is kun je altijd nog ‘echte’medicijnen gebruiken. Van VSM mocht ik afgelopen week de nieuwe Derma Wondgel uitproberen voor mijn blog en die bevalt goed. Misschien een volgende keer even de persafdeling van weleda benaderen wan tzo te zien heb je heel flink ingeslagen 🙂 ik had geen idee dat er zoveel prijsverschil was tussen Duitsland en Nederland!
  Marguerita onlangs geplaatst…Amen, een stoere mama armband voor PoldermamaMy Profile

  • Dank voor je tip Marguerita. Ik heb Weleda al eerder aangeschreven, maar niets van gehoord. Ik ga het zeker nog eens proberen!
   En leuk dat je die Wondgel mag proberen, heb je er al over geschreven op je blog?

 2. Ik weet hier echt heel weinig van af, heb alleen een aantal VSM zalven en gebruik wel eens iets van dr Vogel. Voor de jongens gebruikte ik wel de Weleda babyverzorgingsproducten.
  Ik zou het leuk vinden als je hier wat meer over gaat uitleggen! Waar gebruik je bijv. Wecesin poeder voor?

  • Hoi Nienke, Leuk je reactie, dank je wel! Komende week staat het eerste artikel al gepland. Wecesin poeder kan je gebruiken voor wondjes (het maakt droog) en bijvoorbeeld voor het naveltje van de baby

 3. Ik ben al tijden op zoek naar de koperzalf van weleda, maar in Nederland is deze nergens te krijgen. Mag ik vragen waar in Duitsland je hem hebt besteld? Alvast heel erg bedankt.

 4. Ik ben al geruime tijd op zoek naar de kamille zetpillen. onze kinderen reageren daar veel beter op dan al die chemische pijnstillers. Zou je mij kunnen berichten waar je ze besteld hebt in duitsland ?
  Alvast mijn hartelijke dank.

 5. Ik ben ook wel nieuwsgierig naar waar je die fijne spilletjes bestelt. Mijn kleine zou momenteel wel baat hebben bij een kamille zetpil namelijk. Maar kan ze nergens vinden 🙁

 6. Hoi hoi, wat leuk om te lezen! Mag ik vragen waar en hoe je het hebt besteld? Ik betaal namelijk alleen voor kamille zetpillen al 16 euro.

 7. Jeetje ik ben geloof ik niet de eerste met deze vraag, maar ik ben ook benieuwd naar waar je het bestelt en wellicht ook de duitse benaming van bv de zetpillen en de kopercreme en het cremebad 🙂 En waar gebruik je de propoliszalf voor? Alvast dank je wel voor je reactie!

 8. Hallo Emy, ook ik zou graag geïnformeerd willen worden. Via welke website je de Weleda producten besteld.

  • Tot op heden is er nog geen reactie gekomen. (1 1/2 jaar na dato) Dus een reactie achterlaten hierover heeft geen zin helaas. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: