Appelzakjes, een gezonde traktatie

appelzakjes

Mijn zoon is altijd in de zomervakantie jarig. Met verjaardagen is dat wel eens jammer, want je kan nooit op of rond je verjaardag op school trakteren. Maar trakteren slaan we niet over, dus zodoende mocht hij in de week voor de zomervakantie alvast trakteren. Het werden appelzakjes!

Corona

Door Corona zijn er restricties met trakteren. Het mag niets zelf gebakken zijn en het moet ook verpakt zijn. Net na eerste lockdown, toen de kinderen weer naar school mochten, heb ik dus een enorme hoeveelheid plastic voorbij zien komen. Zo zonde!

Appels

Omdat mijn zoon súper gek is op appeltjes. Hij eet ze elke dag, het liefst twee achter elkaar. Hij trakteerde dus appels. Maar wel appels in een leuk jasje! Deze appelzakjes zijn uiteraard vaker te gebruiken en zo kunnen de kinderen hun appels onbeschadigd in hun tas mee naar school nemen!

appelzakje

Appelzakjes patroon

Het patroon van de appelzakjes vond ik gewoon op internet, bij Hilde at Home. Het patroon is niet moeilijk, het is goed te begrijpen en makkelijk in elkaar te zetten. Alleen vond ik het voor de hoeveelheid (inclusief juffen een stuk of 40) toch best een hoop werk, waar ik me ook een beetje op heb verkeken.

Maar wat zag het er leuk uit in de mand! Al die mooie kleuren en patronen bij elkaar. Juf vond het geweldig trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: