Arrow Herringbone overhemd; Review

Zo langzaam aan komt onze bruiloft datum al in zicht. Nog maar 7 maanden. Ik vind het superspannend worden. Zelf moeten wij nog op pad voor onze kleding. Binnenkort gaan we daarvoor kijken. Ik kreeg de vraag of ik een overhemd wilde reviewen van het Merk Arrow. Ik kende het merk nog niet, maar toen ik op de site keek zag ik dat het supermooie overhemden waren. Ik koos nu niet iets uit voor mijn man, maar voor mijn vader. Mijn vader zal tijdens de bruiloft ook een belangrijke rol spelen. Ik wil namelijk vragen of hij mij wil weggeven. Met een mooi overhemd van Arrow kan hij zeker voor de dag komen.

arrowOverhemd

Zelf ben ik niet zo bekend met overhemden. Mijn man draagt natuurlijk wel overhemden voor zijn werk, als hij zijn nette pak aan moet, maar dat zijn altijd dezelfde. Ik zocht even wat informatie op over overhemden. Ik wist trouwens niet dat er zo ontzettend veel verschillende soorten boorden zijn. Tot de oorlog werden de losse boorden boven het hemd gedragen, elke dag een schoon en gesteven boord. Tegenwoordig hebben overhemden een vast boord. De klassieke boord is de meest gangbare. Ook heeft een overhemd nog manchetten en vaak ook een borstzakje. De manchetten sluiten de mouwen bij de polsen. Borstzakjes worden gesloten met een rits of een klepje, al of niet met knoop.

Arrow

Arrow is een merk overhemden uit Amerika en zeer populair. Het is een degelijk merk en de geschiedenis van Arrow begint zo rond 1820. Hannah Montague bedenkt de eerste afneembare kraag. De overhemden zijn onlosmakelijk verbonden met de stijl van de Amerikaanse man. Inmiddels wordt het merk al aan meer dan 100 landen ter wereld verkocht. Arrow overhemden zijn degelijk, vertrouwd en gemaakt van de betere garens en stoffen. De uitstraling van het merk weerspiegelt de jeugdigheid en het optimisme van de Amerikaanse geest. Arrow overhemden hebben een authentieke Amerikaanse stijl.

Arrow Herringbone

Voor mijn vader zocht ik van Arrow een overhemd uit, het type Herringbone en dan de lichtblauwe. Dit overhemd is prima geschikt voor zakelijke, maar ook casual gelegenheden. Het overhemd heeft één borstzakje. Het borstzakje heeft geen sluiting. Het overhemd is gemaakt van een herringbone/visgraat stof. De stof heeft een diagonale structuur die is ontstaan tijdens het weven van de stof. Het overhemd heeft een kent boord en dit is een variant van de klassieke boord. De kent boord kenmerkt zich door een korte of halflange rechte punt. Het overhemd heeft een rechte pasvorm (regular fit). Daarnaast is het hemd gemakkelijk te strijken (easy iron). Het overhemd kost €79,90.

arrow herringboneWat vinden wij van het overhemd?

Het overhemd ziet er in de verpakking al erg luxe uit. Het overhemd is mooi opgevouwen en om het overhemd heen zit een lint. Op het lint staat het merk Arrow. De stof van het overhemd voelt fijn maar wel degelijk aan. Het overhemd heeft een goede pasvorm en het zit mijn vader erg goed. Wat opvallend voor hem was, was dat de kwaliteit van de knopen ook erg goed is. Er zit genoeg ruimte aan het draadje. Dat is bij overhemden van budget winkels wel eens anders.

Ken jij het merk Arrow al?

2 Reacties over “Arrow Herringbone overhemd; Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: