Avondvierdaagse

We hebben een poooootje met vet….. al op de taaaafel gezet…. kennen jullie de liedjes nog (van vroeger)? Wij waren thuis echt fanatieke avondvierdaagse lopers! Vanaf ons vierde jaar gingen we lopen. Elk jaar. Het hoorde er gewoon bij. Supergezellig vond ik het om samen met mijn vriendinnen te lopen! En we zongen de hele weg!

wpid-img_20150610_194254.jpg

Mijn kinderen lopen nu ook mee. Ook vanaf hun vierde! L is nu 7 (bovenstaande foto) en loopt nu al voor de vierde keer mee. Met oma. Mijn moeder is ook fanatiek en L vindt het super om met haar te lopen. Wel samen met school trouwens hoor.

wpid-img_20150610_194456.jpg

S is nu 4 en loopt voor zijn eerste medaille mee. Hij doet het trouwens pittig hoor. De kleine pootjes doen bet prima. Gisteravond was de laatste avond alweer.

Tips

Ik heb nog wel wat tips om de avondvierdaagse te laten slagen.

wpid-20150609_171908.jpg

  • Poeder de voetjes van je kind. Ik gebruik babypoeder en zo beperk je het zweten en het krijgen van nattigheid in de schoenen.

wpid-20150609_171801.jpg

  • De sokken doen wij dus binnenstebuiten. Dit is tegen vervelende draadjes op de kleine tenen.
  • Misschien een voor de hand liggende tip… trek goed zittende kleding en schoenen aan. Dat lijkt logisch maar ik zag genoeg (afgetrapte) schoenen waarbij ik vraagtekens zette…
  • Geef niet teveel snoep mee. Het is ècht niet nodig. Ik verbaas me er echt over hoeveel sommige kinderen in hun rugzak meekrijgen. Ze lopen dan de hele weg te kanen met hun rugzak op hun buik.
  • Neem bij dreigend weer een (wegwerp) regenjasje mee. Lopen met zeiknatte kleren is alles behalve leuk.
  • Smeer je kind bij mooi weer in met zonnebrandcreme. De kinderen lopen minimaal een uur en in een uur tijd bij mooi weer kunnen ze ècht wel verbranden.
  • Als je zelf niet mee loopt is het leuk om je kind langs de kant aan te moedigen. Mijn jongens liepen dit jaar samen met oma. Ik bleef “thuis” met F. Ik ging steeds op twee plekken langs de route kijken. Omdat ze onderweg niks te snoepen van mij meekrijgen, gaf ik ze langs de route wat lekkers (en verantwoords). De eerste avond (maandag) kregen ze een knijpfruitje, dinsdag een zelfgebakken appelflapje (zonder suiker), woensdag een mini emmertje bosbessen (Albert Heijn!) en donderdag nog voordat de intocht begon een gesneden appeltje (ingesmeerd met citroen tegen het bruin worden) met een labeltje en lieve tekst aan het zakje. Een extra opsteker onderweg. Ik hoorde van oma dat sommige dingetjes precies op het goede moment kwamen ;). De jongens keken er echt naar uit om “iets” te krijgen.

IMG_20150611_222845

  • Zorg voor extra rust. Hier wordt er rond etenstijd gestart (17.45 uur) dus de kinderen liggen sowieso later in bed dan normaal. Om ze toch optimaal mee te laten lopen houden wij het de rest van de week het extra rustig. Er wordt niet met vriendjes afgesproken, we blijven lekker thuis en rusten wat uit na school tijd. Ook probeer ik ze zo lang mogelijk te laten slapen. Ik leg alles van te voren al klaar. Zo maakte ik S woensdag om 7.50 uur pas wakker! Hij had het echt nodig.
  • Probeer (ruim) voor de vierdaagse te eten. Eten geeft natuurlijk energie en dat kunnen de kinderen wel gebruiken met een wandeltocht. Probeer wel op tijd te eten, want eten met een nog volle maag loopt ook echt niet lekker.
  • En als laatste tip; zingen! Als de kinderen onderweg zingen loopt dat echt een stuk lekkerder. De kinderen worden er vrolijk van, het is gezellig, ze vergeten “de rest” om zich heen en hebben ook niet zo’n behoefte om te snoepen!

Maar bovenal; geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: