Baby verzorging

Mijn kleinste jongen is dan wel geen baby meer, maar toch noem ik de titel van het blog even zo. F is inmiddels 16 maanden oud. Een echte dreumes dus. Maar de verzorging is eigenlijk niet anders dan toen hij baby was. Ik neem jullie nu mee naar onze badkamer. Dat is de plaats waar F het meest wordt verzorgd. Op zijn kamer heeft hij een commode staan, maar uit praktisch oogpunt verschonen wij hem het meest beneden. Dat deden we in het oude huis ook al. Toen we in dit huis een keukenkastje overhadden, wilde ik het meteen in de badkamer hebben. Een aankleedkussen erop en we hebben een vaste verschoonplek. Achter het keukenkastje heb ik een oude spiegel geplakt die ik op zolder vond. Op het moment is mijn man nog bezig om de hele badkamer wit te maken. Alles was namelijk donkerbruin. Voorlopig doen we nog niks aan de badkamer, dus om het geheel nu lekker fris en licht/ruimtelijk te maken verven we de boel nu gewoon.

Boven de commode hangen twee plankjes. Een smalle, waar alle verzorgingsproducten op staan. En er hangt een brede plank, waar twee grote manden op staan. Ik zal nu vertellen welke verzorgingsproducten we gebruiken. We gebruiken veel van Weleda. Tijdens mijn zoektocht naar babyshampoo die niet in de ogen prikt, kwam ik op de shampoo van Weleda uit. Ja, ik heb het zelf allemaal getest, daar zal ik later nog eens over bloggen. Ik ben me verder in het merk gaan verdiepen en daardoor heb ik meer producten van Weleda gekocht. 

  • Weleda body & hair wash
  • Weleda cremebad (heerlijk spul!)
  • Weleda iedere dag olie (gebruiken we niet vaak)
  • Weleda billencreme (dit is echt de beste billencreme ever, deze prikt niet op rode billen. In tegenstelling tot de bekende grijze pot)
  • Weleda weer en wind balsem (gebruiken we niet vaak)
  • Weleda tandpasta
  • Amandelolie
  • Ranitidinedrank (F had reflux en kreeg daar dit drankje van. Ik kan nu eindelijk zeggen dat het afgebouwd is)
  • Billendoekjeslotion (maak ik zelf om over de doekjes te gieten)
  • Een doosje met wasbare billendoekjes

Op de grote plank staan twee manden. Een mand zitten wasbare luiers in. Deze zijn al gevouwen en klaar voor gebruik. We hebben inmiddels zoveel luiers dat er meestal een hele berg bovenop ligt. We gebruiken nu een klein half jaartje pas wasbare luiers, maar het bevalt echt heel erg goed. Weer een stapje op weg naar een groenere wereld! Het voelt goed om zo minder afval te produceren.

In het tweede mandje zitten allerlei verzorgingsspullen. Er ligt een stapeltje met spuugdoekjes, die we haast niet meer gebruiken. En zak met heilwolle. Dit is schapenwol wat je voor allerlei kwaaltjes kan gebruiken. Bij luieruitslag bijvoorbeeld. Dan doe je een plukje in de luier. De volgende dag is de roodheid gewoon weg. Ik ben er echt fan van. Soms gebruik ik Weleda billencreme voor luieruitslag. Wanneer ik wat gebruik doe ik een beetje op gevoel. Verder ligt er nog een badthermometer en kapsetje. Deze gebruiken we echt nooit. Een manicure setje, thermometers, oorstokjes, talkpoeder en tepelcrème van Medela. Talkpoeder hebben we wel eens gebruikt tussen de plooitjes, als mijn bolle babietjes smetplekjes hadden.

Welke producten gebruiken jullie vaak voor jullie kinderen? Ik ben wel benieuwd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: