Babyshower #1 : Een babyshower organiseren

Eindelijk mag ik er over schrijven! Zoals jullie wel weten is mijn zusje in verwachting en ga ik dus tante worden. Al snel na het goede nieuws zat ik internet al af te zoeken naar wat ideetjes voor het geven van een babyshower. Rond 12 weken zwangerschap begon het echte plannen. Ik prikte een datum en het leuke werk, de babyshower organiseren, kon gaan beginnen. Voor het organiseren van een babyshower moet je eigenlijk nog best met heel wat dingetjes rekening houden. Waar ga je de babyshower organiseren? Wie nodig je uit? Hoe ga je de middag indelen? Wat ga je de gasten voorschotelen?

babyshower organiseren

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. We verrasten mijn zusje met de babyshower. Wekenlang plannen en organiseren kwamen nu samen en wat was het een mooi geheel! Voor mijn gevoel was de hele babyshower gewoon perfect! Precies zoals ik had gehoopt en precies zoals juist mijn zusje het zo erg verdiende! Ik heb ook alleen maar leuke reacties gekregen en gehoord dat het zo goed georganiseerd was. Komende weken zal ik jullie meenemen naar hoe ik de babyshower organiseerde en waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt.

Waar ga je de babyshower organiseren?

Een ding stond voor mij al heel snel vast en dat was de locatie. Ik wilde het heel graag in het huis van mijn zus vieren. Ik dacht dat dat eigenlijk altijd wel gedaan werd, maar tijdens mijn zoektocht kwam ik er achter dat het tegenwoordig ook veel in restaurants of andere leuke tentjes wordt gehouden. Soms in combinatie met een high tea. Ik wilde dit absoluut niet omdat het mij voor de zwangere zelf gewoon fijner lijkt om in de eigen omgeving te zijn. Al zal dat evengoed een beetje gek zijn omdat je dan gast bent in je eigen huis. Maar ik koos dus voor bekend terrein. Het huis van mijn zus.

babyshower organiserenWie nodig je uit?

Ja, wie nodig je uit? Dat vond ik zelf nog wel een dingetje, keuzes maken voor een ander. Mijn zus heeft een vrije grote groep met mensen waar ze (zo nu en dan) mee om gaat. Échte vriendinnen heeft ze er een paar. Zou ik dan gaan voor een grote babyshower met veel mensen, of toch een klein en intiem groepje. Ik peilde toch een beetje bij haar, overlegde met mijn moeder en haar beste vriendin…. Ik vond het echt heel erg moeilijk, ik wilde niemand vergeten en ook niemand passeren. Uiteindelijk koos ik toch voor een intiem groepje. Uitgaande van wat ik zelf het leukst zou vinden.

Wanneer hou je de babyshower?

Meestal wordt een babyshower ongeveer twee maanden voor de uitgerekende datum gehouden. Natuurlijk kan je zelf kiezen wanneer je de babyshower wilt organiseren. Ik koos er voor om de babyshower iets eerder te houden. Mijn zus is nu 27 weken zwanger. Het kwam ook logistiek zo een beetje uit. Ik had een datum eind mei in gedachte maar toen kon haar beste vriendin niet en een week eerder kon ik zelf niet. De babyshower later houden wilde ik zelf ook niet, omdat ze nu nog lekker fit is. Een voorwaarde voor mij was wel om het op een zaterdag te houden. Mijn zus werkt gewoon nog op maandag, en ze had zo de zondag nog de tijd om lekker bij te komen van de drukke dag.

babyshower organiserenWat ga je doen?

Ik heb twee keer eerder een babyshower meegemaakt, waarvan een van mezelf. Tijdens mijn eigen babyshower deden we geen spelletjes. Ik had er een beetje afkeer tegen. Maar ik kende dan ook alleen de babyshower waarbij alleen de zwangere spelletjes moest uitvoeren. Zó erg in the picture staan wilde ik ook niet. Na wat neuzen op internet zag ik dat de spelletjes ook vaak gedaan worden door de andere gasten. Er wordt vaak een competitie van gemaakt. Dat leek me dan weer wel leuk om te doen. En hoewel ik dus altijd tégen het doen van spelletjes was, ging ik ze nu dus toch voorbereiden voor de babyshower van mijn zus.

Geheim of bekend?

Het allerbelangrijkste was gewoon dat het mooie en gezellige dag moest worden. Ik wilde mijn zus graag in het zonnetje zetten. Je kan er voor kiezen om de datum al bekend te maken aan de zwangere. Ik koos er voor om het toch geheim te houden, voor meer verrassingseffect. Haar vriendin heeft haar mee genomen te lunchen in de stad. Zo kon ik samen met mijn moeder het huis versieren.

Mocht jij wel eens een babyshower organiseren?

2 Reacties over “Babyshower #1 : Een babyshower organiseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: