Babyshower #2: Spelletjes

Het is alweer bijna twee weken geleden dat ik de babyshower organiseerde, we kijken er nog steeds met een goed gevoel op terug. Wat was het leuk! Het is dus tijd om jullie er nog meer over te vertellen. In mijn eerste blog over de babyshower vertelde ik al dat we spelletjes hebben gedaan. Normaal gesproken zou dit niet zoĀ“n mijn keuze zijn, maar toch ging ik er voor. Het moest vooral een leuke en gezellige babyshower worden. Het liefst ook nog met veel plezier en gelach. Ik wilde wel iets doen waar iedereen aan mee kon doen. Vandaag deel ik mijn lijstje met spelletjes die we deden en vertel ik nog wat over de prijsjes die je kon winnen.

De spelletjes

Ik had zes onderdelen voorbereid waarvan vijf echte spelletjes. Het eerste onderdeel was meer een kennismaking en vertellen wat iedereen voor mijn zus had opgeschreven. Na afloop van een spelletje was er een winnaar en de winnaar mocht dan zelf een prijsje uitzoeken van de kast, waar ik alle prijzen had uitgestald. Dit bleek toch wel goed aan te slaan en ook de prijsjes die ik had samengesteld werden heel goed ontvangen!

Kennismaking

We begonnen de babyshower met een korte kennismaking. Niet iedereen kon elkaar heel goed. Bij de uitnodiging stuurde ik iedereen een vriendschapskaart van Wendy de Boer mee met de vraag of ze deze wilden invullen. Ook liet ik iedereen ter plekke nog een kaartje invullen waar je op kon voorspellen hoe het kindje zou gaan heten, wanneer het geboren wordt, welk goede advies je voor de aanstaande moeder hebt en welke naam je denkt dat de baby krijgt.Hier startte ik de babyshower mee. Ik vroeg iedereen even kort te vertellen wie ze zijn, waar ze mijn zus van kennen, nog wat leuke/bijzondere dingen die ze hadden ingevuld op de kaart en welk goede advies ze geven. Het was leuk om hier mee te beginnen omdat er best wat grappige dingen naar voren kwamen.

Buikomvang schatten

Dit vond ik een leuk spelletje en hoort er wel helemaal. Hoe groot is de buikomvang van de zwangere? Ik had voor iedereen een kaartje gemaakt en daar omheen een stuk touw gewikkeld. Vervolgens kon iedereen dan schatten hoe groot de omvang was en dit afknippen van het touw. Met cadeaulint heb ik ter plekke de omvang van mijn zus haar buik gemeten en dit op de grond vast geplakt. Iedereen legde haar touwtje daarnaast en zo konden we kijken wie het dichtst bij zat.

babyshower spelletjesHapjes proeven

Hoewel ik mijn kinderen eigenlijk nooit potjes heb gegeven, leek het me wel leuk om fruit- en groentepotjes te gaan proeven. Bij een outletwinkel scoorde ik wat goedkope potjes (25 cent per potje) waar het label lelijk van geworden was. Dat kwam goed uit want de labels moest ik toch afweken. babyshower spelletjesDit waren de smaakjes die we hadden:

 • peer
 • banaan
 • wortel
 • pompoen
 • bruine bonen met appel
 • perzik en appel
 • bloemkool met doperwtjes

Sommige smaakjes waren wel moeilijk te onderscheiden. Die potjes smaken allemaal wel een beetje hetzelfde. Volgens mij had niemand de bloemkool met doperwtjes goed trouwens…. Ook de pompoen vonden veel moeilijk.

Luiers ruiken

We deden ook een potje luiers ruiken. Je komt ze op internet in allerlei varianten tegen. Met blinddoek, zonder blinddoek.. Het is de bedoeling dat je de inhoud van de luier ruikt. Wij deden het zonder blinddoek en ik had invulkaartjes gemaakt waar je op kon noteren wat er in welke luier zat.

babyshower spelletjesHet volgende zat er in de luiers:

 • ontbijtkoek
 • mars
 • jus d’oranje
 • gele haargel
 • bruine bonen
 • pindakaas
Babyartikelen voelen

We gingen ook ongezien babyartikelen raden. Hiervoor maakte ik een doos met twee gaten erin aan de voorkant. Mijn moeder beplakte de doos met plakfolie (te koop bij de Action) om het er mooi uit te laten zien. In de doos had ik 5 babyartikelen gedaan. Het was de bedoeling om te ontdekken wat voor spulletjes dit waren. Ook hier had ik invulkaartjes gemaakt waar je op kon noteren wat je had gevoeld. Het was natuurlijk niet de bedoeling om te verraden wat er in zat, omdat iedereen nog aan de beurt kwam.

babyshower spelletjes

Ik had er in gedaan:

 • Badthermometer (deze bleek heel moeilijk te zijn!)
 • Spuugdoekje
 • Babyslofje
 • Borstkolf
 • Babyborsteltje
Babyfoto’s raden

In de uitnodiging had ik gevraagd of iedereen een babyfoto van zichzelf naar mij wilde mailen. Ik printte de foto’s uit en plakte ze op roze karton. Deze foto’s deden we in zo’n ijzeren hart waar je kaarten in op kunt hangen. Elke foto was voorzien van een nummer. Ook hier had ik weer invulkaartjes gemaakt en kon je bij elk nummer noteren welke baby het was. Echt een superleuk spelletje en sommige foto’s waren nog best wel moeilijk. Ik denk dat ik dit zelf een van de leukste spelletjes vond.

babyshower spelletjesDe prijsjes

Tijdens mijn zoektocht naar de invulling van de babyshower kwam ik er al snel achter dat ik alles leuk vond en dat ik alles zo perfect mogelijk wilde regen. Ik ben nogal perfectionistisch. Maar omdat ik dus heel erg veel wilde qua eten, activiteiten, prijsjes en decoratie zaten we wel een beetje op een budget. Ik wilde het qua kosten ook wel een beetje leuk houden. Dat werd dus ook slim inkopen doen. Ik had geluk dat ik heel erg vroeg was qua regelen, dus ruim de tijd had om op zoek te gaan naar leuke dingen. Ook de prijsjes heb ik zo steeds bij elkaar gezocht.

Voor de prijsjes ben ik bijvoorbeeld bij de kringloopwinkel geweest. Ik heb daar echt leuke dingen gekocht voor een prikkie en die er zo goed als nieuw uit zagen. Ook kocht ik nog bij de Hemarkt, voordat hij hier dicht ging. En ook heb ik nog wat spulletjes van de Negenmaandenbeurs over gehouden die ik kon gebruiken voor het maken van pakketjes. Ik heb alle cadeautjes leuk ingepakt in cellofaan en er een mooie strik om heen gedaan. Het zag er werkelijk superleuk uit!

Dit waren onze cadeautjes: een chocoladefondue compleet met reep chocolade, twee diy kruidenpotjes, waxbrandertje met waxmelts, beautysetje met oogschaduw pallette van Max Factor, een maskertje en een handcreme, twee waxinehoudertjes, olijven schaaltje met twee potjes olijven, het boek van Blond Amsterdam en een babypakket.

Tot slot had ik ook nog de “babycup” die je kon winnen. Ik vertelde er bij dat degene die de meeste spelletjes zou winnen deze babycup kreeg. Maar natuurlijk is deze naar de aanstaande mama gegaan, die helemaal klaar en voorbereid is op het moederschap. šŸ˜‰ De babycup is gemaakt van een omgekeerd cocktailglas en een babyflesje. Deze hebben we goud gespoten en voorzien van een strik en een badge. De badge is gemaakt door een harmonica te vouwen van karton en beide kanten aan elkaar vast te maken.

Heb jij wel eens spelletjes gedaan op een babyshower?

2 Reacties over “Babyshower #2: Spelletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: