Bad bruisballen maken DIY

We hebben in ons “nieuwe” huis een ligbad. Wel zo’n mooi ouderwets, bruin exemplaar, máár de kinderen kunnen in bad. Heerlijk vinden ze het. We hebben echte waterratten. Bruisballen in bad vinden ze geweldig. Ik vind ze voor regelmatig gebruik alleen wel erg prijzig. Ik vond een receptje om zelf bruisballen te maken, dat deed ik samen met de kinderen en met groot succes!

20150221_161659

 Wat heb je nodig:

  • 1/4 cup citroenzuur
  • 2,5 cup baking soda
  • 1 cup Epsom zout
  • plantaardige olie
  • kleurstof *
  • etherische olie

IMG_6549 IMG_6550 IMG_6552

Doe de citroenzuur, Epsom zout en baking soda samen in een kom en roer goed door. Doe er wat kleurstof en etherische olie naar keuze bij en kneed goed door.

Vervolgens doe je wat olie bij je mengsel. Ik gebruikte gewoon zonnebloemolie. Doe niet teveel tegelijk erbij, want het mengsel kan gaan bruisen en dat is nou net niet de bedoeling. Je moet er zoveel olie bij doen zodat het mengsel aan elkaar kleeft.

Als het mengsel aan elkaar kleeft kan je het in de vorm doen. Goed aandrukken. Ik gebruikte hiervoor een siliconenvorm.

IMG_6553

Laat het een nachtje drogen. Wel echt doen hoor, ik probeerde het eerder uit de vorm te halen, maar toen scheurde er een. Na een nacht drogen komen ze echt heel goed uit de vorm. Ze zijn echt ‘hard’.

IMG_6573IMG_6576

We hebben ze natuurlijk ook meteen getest in bad. Ze bruisen echt heel erg! Precies waarvoor we ze gemaakt hebben. Het is hier vechten wie hem vast mag houden haha. Ook voel je dat het badwater wat vettig is, dit komt door de zonnebloemolie (ik had geen andere plantaardige olie in huis). Maar je kan natuurlijk ook iets van jojobaolie of amandelolie gebruiken. De bruisballen zijn natuurlijk ook leuk om mooi in te pakken en cadeau te geven!

20150221_161710

* Ik gebruikte voedingsmiddelenkleurstof maar ik las later dat het aanslag in je bad kan geven. Nu hebben wij een oud bad en maak ik me daar niet zo druk om… maar er schijnt ook speciale kleurstof te zijn voor bruisballen. Een volgende keer maak ik ze gewoon zonder kleurstof.

Hou jij ook van bruisballen?

2 Reacties over “Bad bruisballen maken DIY

    • Bij ons blijven ze echt een tijdje heel! Ik vind ze echt heel leuk en zeker voor herhaling vatbaar 🙂 baking soda is ideaal! Ik ga het voor steeds meer dingen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: