Bananencake met rood fruit en walnoten

Vanmiddag stond mijn lieve zus aan de deur. Ze had een opgevouwen stuk bakpapier mee met daarin wat lekkers. Het was nog warm. Ze had een bananencake gebakken. Vanavond heb ik een plakje cake bij de thee genomen. Het was echt heel erg lekker! Bananenbrood is mij wel bekend. Meestal is dat heel zwaar qua structuur. Maar dit is echt cake. Het was echt heel luchtig. Het extra fruit erin geeft net even wat zoete accenten hier en daar. Lekker! En juist omdat de bananencake zo lekker was heb ik mijn zus gevraagd of ze het recept wilde delen voor op mijn blog. En dat wilde ze! Nu kunnen jullie hem dus ook gauw eens maken!

IMG-20160901-WA0014

Wat heb je hiervoor nodig?

  • 180 gram speltmeel
  • 90 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 1/2 eetlepel kaneel
  • 1/3 eetlepel baking soda
  • 1/2 eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 3 rijpe bananen
  • 75 ml gesmolten kokosolie
  • 75 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 handjes rood fruit naar keuze (ik heb rode en blauwe bessen gebruikt)
  • 2 handjes walnoten (grof gehakt)

IMG-20160901-WA0020
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed het cakeblik met bakpapier.
Meng alle droge ingrediënten in een kom.
Prak de bananen. Dit gaat het makkelijkst op een bordje. Voeg de bananen samen met de amandelmelk, kokosolie en citroensap in een andere kom. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en voeg het fruit toe. Meng goed.
Doe het mengsel in het cakeblik en strooi als laatste de walnoten eroverheen.
Zet het cakeblik ongeveer een uurtje in de oven en laat hem als hij klaar is afkoelen. Om te controleren of hij gaar is gebruik je een satéprikker. Als deze er helemaal droog uit komt is de cake gaar.

IMG-20160901-WA0024
Eet smakelijk!

Heb jij wel eens bananencake gegeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: