Besparen op je energie kosten is niet moeilijk

Ik vind het fijn om geld te besparen en ik maak er dan ook graag een sport van om te kijken waar het allemaal nog wat zuiniger kan. Ik probeer elk jaar onze administratie even grondig onder de loep te nemen om te kijken waar verzekeringen en elektra etc goedkoper kunnen. Wij zijn een gezin van vijf en toch vind ik nog dat wij veel te veel energie verbruiken. Voor ons is dit een punt waar we zeker nog wat op kunnen bezuinigen.

energieLED lampen

Alle gloeilampen en spaarlampen die bij ons stuk gaan in huis hebben we de afgelopen zeven jaar vervangen door LED lampen. Wat zijn we daar tevreden over! Wij hebben in de woonkamer twee grote kroonluchters hangen met ieder vijf lampen erin. Met gloeilampjes erin verbruiken ze ieder toch zeker 5x 25 watt. We hebben deze lampjes vervangen voor LED lampen van 2 watt per stuk. Onze kroonluchters verbruiken nu nog maar 5x 2 watt. Dat scheelt toch enorm.

Ook proberen we onze kinderen te leren dat als ze een ruimte verlaten, ze het licht even uit moeten doen. Dat gaat goed. Alleen de wc lamp staat nog te vaak aan naar mijn mening. Onze jongste kan niet bij het licht en als hij is geweest blijft de lamp vaak aan staan. Ik zet de lamp dan aan als hij heen gaat, maar ik vergeet hem vaak uit te doen. Daar zouden wij nog wat winst kunnen behalen.

Opladers

Opladers die in stopcontacten blijven hangen schijnen evengoed nog een hoop energie te verbruiken. Een telefoonoplader uit het stopcontact halen bespaart jaarlijks 8 euro per stuk. Ik weet het. Maar het is zó makkelijk als je je telefoon alleen maar even hoeft aan te pluggen. Mijn man heeft hem er ook gewoon in hangen. Zonde eigenlijk.

Verwarming

Deze tip spreekt voor zich. De verwarming niet te snel omhoog schroeven. Maar trek als je het koud hebt eerst even een vestje aan. Ik ben zelf wel een koukleum en heb al heel snel pantoffels aan. Als mijn voeten eenmaal koud zijn dan wordt mijn hele lijf koud en krijg ik het niet snel meer warm. Ook heb ik ontdekt dat een sjaal om doen heerlijk warm is. Onze verwarming gaat eigenlijk nooit warmer dan 20 graden.

Wasmachine en droger

Een grote kostenpost hier in huis zijn de waskosten. Ik was enorm veel. We hebben wel eens geprobeerd om de douchehanddoeken vaker dan een keer te gebruiken, maar ik vind dat zelf geen fijne besparing. Op vakantie doen we dat wel, maar als ik me ’s ochtends heb gedoucht wil ik me gewoon afdrogen met een lekkere schone handdoek. Bovendien heb ik ook niet veel plek in de badkamer om vijf handdoeken te drogen, ook dat gedoe met het uit elkaar houden van de handdoeken…. nee.

Wel probeer ik de wasdroger zo min mogelijk te gebruiken. We hebben binnen vaste waslijnen hangen, buiten ook trouwens. Maar soms is het wel handig om de wasdroger toch te gebruiken. Als iets snel droog moet zijn bijvoorbeeld. Wij hebben jarenlang een energieslurper in huis gehad. Mijn man kocht eind vorig jaar een nieuwe, energiezuinige wasdroger. Ik denk dat het zeker zal schelen op onze energierekening.

Overstappen energie

Wat je ook nog kan doen is je energie aanbieder onder de loep nemen. Betaal je niet te veel voor de hoeveelheid energie die je gebruikt? Vergelijk energie aanbieders nu makkelijk online en misschien blijkt daaruit dat je het beste kunt overstappen om energie te besparen.

Energie aanbieders doen er natuurlijk alles aan om klanten binnen te halen. Met scherpe energie aanbiedingen wordt het aantrekkelijk gemaakt om jou over te halen om over te stappen. Het kan je ontzettend veel geld schelen als je daar ook echt de beste uit weet te halen. Er zijn drie soorten aanbiedingen te vinden op de site; welkomskortingen, extra lage tarieven en welkomstcadeaus. Hoe en wanneer je precies recht hebt op deze aanbiedingen staat allemaal beschreven op de site.

Wil jij ook graag besparen op je energiekosten?

 

Afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: