Beste babyuitzet aankopen

Het lijkt mij leuk om eens te laten zien wat mijn beste babyuitzet aankopen zijn. Ik heb drie kindjes, de oudste wordt alweer bijna 7 en de jongste is 1,5. Het meeste van onze babyuitzet hebben we iedere keer  gewoon bewaard en op zolder gezet. Een aantal spullen zijn dus inmiddels zeer goed gebruikt en waren het geld ook echt waard. Een aantal spullen hebben we bij F pas gekocht en heb ik “spijt” van dat we die niet eerder hadden…. Kijken jullie mee naar mijn top 10? De producten staan trouwens in willekeurige volgorde.

 
1. Doomoo Seat
De Doomoo Seat kregen wij als kraamcadeau bij de geboorte van L. Het is een soort zitzak waar baby’s de eerste maanden lekker op kunnen liggen. Ze hebben hier alledrie heerlijk op gelegen. Het ligt veel zachter dan bijvoorbeeld in de box. We hadden de kinderen vaak naast ons op de bank. Soms deden ze er ook een tukkie in. Er zitten twee bovenkantjes bij. Een met tuigje en een zonder tuigje. Dit kan je eraf ritsen. We gebruiken hem op het moment dus zonder tuigje. De kinderen zitten er dus nog steeds graag op om tv te kijken. Hij wordt dus nog steeds gebruikt (en L is inmiddels bijna 7…)

2. Easy Base
Echt dé perfecte uitvinding. Dit onderstel maak je vast met gordels in de auto’s (er bestaat ook een easyfix, maar dan moet je auto over speciale beugels beschikken en dat heeft onze niet). Je kan de maxicosi dan op het onderstel klikken, zonder dat je hoeft te lopen rommelen met de gordels om het stoeltje heen. In het begin haalden we het stoeltje er steeds uit. Nu F wat zwaarder is laten we de maxicosi gewoon in de auto op het onderstel staan. Zo makkelijk om hem in en uit de auto te halen.

 3. Geweven draagdoek
Wat heb ik de geweven draagdoek al veel gebruikt!!! L en S heb ik allebei in een tricot draagdoek gedragen. Ik vond het fijn. Maar het knopen vond ik niet ideaal, ik kon de doek niet goed aanspannen. Toen ik zwanger was van F wilde ik dus perse een geweven draagdoek. Ik kocht een Ellaroo Maija. Ik heb hem direct vanaf het begin gebruikt en ik gebruik hem nog steeds. Een top aankoop!! Ik schreef er hier al eerder iets over.

4. XL hydrofielen
Ik kocht toen ik zwanger was van F twee hele grote hydrofielen van het merk Aden en Anaïs. Vooral vanwege de kleuren en prints. Maar wat zijn die doeken handig! Ze zijn 1.20×1.20 meter. Ik gebruikte ze graag maar greep telkens mis doordat ik er maar twee had. Een paar maanden geleden kocht ik er nog een set van drie stuks van het merk Jollein bij. Deze zijn iets stugger dan de Aden en Anaïs, maar ze zijn natuurlijk ook minder vaak gewassen. Ik ben echt blij met die grote doeken.

5. Ziekenhuisflesjes van Beldico
Ik gebruikte deze ziekenhuisflesjes om mijn afgekolfde melk in te bewaren en te vervoeren. Eerst gebruikte ik altijd de bekers van Avent. Maar toen ik met S een keer op het KDV aan kwam, bleek een beker te lekken. Er zat 120 ml melk door de tas heen…. Kostbare mamamelk. Pffff wat voelde ik me toen rot! Ik heb de bekers nooit meer gebruikt voor melk. De ziekenhuisflesjes zijn echt geweldig. Ze zijn ook niet zo heel duur en je kan ze gewoon steriliseren en meerdere keren gebruiken.

6. Magnetron sterilisator
Ik kocht er eentje via marktplaats, voor 5 euro. Wat is het handig. Ik gebruikte hem voornamelijk voor mijn kolfspulletjes en kolfflesjes. Na een paar minuten is je spul helemaal gesteriliseerd in de magnetron. Heel makkelijk.

7. Maillots voor jongens
Ik heb ze eigenlijk bij alle drie gebruikt. Maillots. Wel zocht ik altijd een beetje stoerdere kleuren uit. Dat ze nog echt baby waren had ik ze in wit, lichtblauw en lichtgrijs. Nu gebruiken we ook marineblauw, kobaltblauw, grijs, bruin, beige etc. Vooral bij F gebruik ik ze veel. Hij trekt van kleins af aan zijn sokjes altijd uit. Een maillotje houdt zijn voetjes lekker warm

8. Voetenzak voor maxicosi en kinderwagen
De voetenzak die speciaal ontworpen is voor de maxicosi is zo fijn! Hij past perfect en je kindje blijft heerlijk warm. Je hoeft de hele kleintjes zo ook geen jasje aan te doen. Ook de voetenzak in de kinderwagen vind ik een aanrader. Als je ’s ochtends vroeg de deur uit gaat dan blijft je kindje heerlijk warm. 

9. De slabben van Silly Billyz
Sinds ik kennis heb gemaakt met deze slabben gebruiken wij geen andere slabben meer. Ik heb namelijk een hekel aan vieze slabben met etensrestjes die er niet meer uit gaan. Met Silly Billyz heb je dat niet. De buitenkant is een fleecelaag en fleece heeft de eigenschap om goed schoon te worden in de wasmachine. We hebben er een aantal met mouwtjes en een aantal gewone slabben.

10. Snoozebaby wikkeldoek
Deze wikkeldoek kregen we als kraamcadeau van de collega’s van mijn man bij de geboorte van L. Het is een wikkeldoek van Snoozebaby en hij is zo ontzettend zacht. Hij is ook best ruim. We hebben hem bij alledrie lang gebruikt. Ook fijn als dekentje te gebruiken in bijvoorbeeld de box.

Zo dat was mijn lijst met favoriete babyuitzet producten. Hebben jullie deze spulletjes ook gebruikt? Wat zijn jouw favoriete uitzet spullen?

2 Reacties over “Beste babyuitzet aankopen

  1. Voor een deel komen onze favorieten overeen. Met name de easy base, hydrofielen, draagdoek en snoozebaby. De magnetron ssterilisator staat echter nog ongebruikt. Wel heel veel gehad aan de co-sleeper.

    • Leuk ook altijd die verschillen! Heb de sterilisator juist veel gebruikt voor mijn kolfspulletjes. Zeker in het begin. Co sleeper heb ik wel maar wordt voornamelijk door de twee oudsten gebruikt. F vindt er (helaas) niet veel aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: