Bijen project

Vorig jaar ben ik mega geïnspireerd geraakt door het bijenproject van Jane. Het gaat namelijk niet goed met de bij. En de bijen zijn juist zo belangrijk! Het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes…. Wie zorgt er bijvoorbeeld voor dat er bloesems bevrucht worden en er zo heerlijke appeltjes aan de bomen groeien? Juist… de bij! En dit geldt natuurlijk voor al het groente en fruit! Als het niet goed gaat met de bij, zullen wij in de loop van de tijd dus ook problemen krijgen met ons voedsel! Tijdens de zomervakantie deed Jane samen met de kinderen een project. Ze leerden van alles over bijen en knutselden er mooie dingen bij.

Mijn zoon had laatst op school een filmpje gezien van Huisje Boompje Beestje over bijen en was ook geïnspireerd geraakt. Hij vond het namelijk super interessant. Ik stelde voor om ook een soort project te doen en zo meer te weten te komen over bijen. Het leek de jongens wel wat.

Het lijkt me leuk om zo nu en dan een blogje te plaatsen over ons project. Wat hebben wij er allemaal van geleerd en wat hebben we gedaan en gemaakt. Vandaag dus het eerste deel. 😉

Ik haalde wat boeken uit de bibliotheek, nam er een mee uit de weggeefwinkel en ik kocht een boekje via marktplaats.

In de vakantie gingen we naar het natuurcentrum hier in de stad. Daar namen we nog een informatiefolder mee en we kochten er een prachtig prentenboek met verhaal.

kleine bij

Het boek heet: “Zeg kleine bij wat dans je mooi” en is geschreven door Sabine Wisman en Vera de Backker. Bovendien zit er ook nog een CD bij met het luisterboek en een liedje.

Toen we klaar waren in het winkeltje liepen we nog langs de vlindertuin. We kwamen een bord met informatie tegen over bijen.

20150716_105806_resized

Tot onze verbazing hadden ze ook een bijenboom! Het is een bijenkast die gemaakt is in een holle boom. Het staat mooi rustig in een veldje.

We zagen de bijen in en uit de boom vliegen. Het was echt een bijenzwerm. De kinderen konden het ook goed zien. Ook stond er in het veld een groot insectenhotel! Er zat ook van alles bij aan diverse insectjes. Ik vind die hotels zo leuk. Ik wil er ook graag een gaan maken samen met de kinderen.

Al met al hebben we dus al veel inspiratie op gedaan en we hebben al veel informatie gevonden. Ik hoop dat we er nog een heleboel bij zullen leren deze zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: