Bleekselderij in zuur

Voor sommige recepten heb je wel eens bleekselderij nodig. Je koopt dan altijd een hele verpakking, maar je gebruikt dan maar 2 of 3 stengels. De rest blijft dan over. Weggooien vind ik altijd wel zonde, maar ik gebruik het ook niet echt heel graag. Zo eten vind ik ook niet zo lekker. Wist je dat je bleekselderij ook in het zuur kan inmaken? Het wordt dan een soort van knapperige augurk. Wel een andere structuur en heeel in de verte proef je de bleekselderij smaak ergens. Prima te eten!

20150813_164926

Ik gebruik hiervoor gewoon mijn basisrecept voor het inmaken in zuur. Eerst maak je de bleekselderij goed schoon en snijdt de juiste lengte af, zodat ze in je potten kunnen. Daarna heb ik ze ook nog in de lengte twee keer doorgesneden, zodat de stengels niet te dik zijn.

20150813_171930

Vijf minuten heb ik de bleekselderij stengels laten koken in een mengsel van water, azijn, gesnipperd rood uitje en mosterdzaad. Vervolgens heb ik ze in gesteriliseerde potten gezet, de potten dicht gedraaid, vijf minuten op z’n kop gezet, af laten koelen zodat ze vacuüm trekken en vervolgens konden ze de kast in.

20150813_172104

Laat de zure bleekselderije stengels minimaal een week staan. Zo kunnen de smaken er goed in trekken. Ook dit is weer lekker bij bijvoorbeeld de nasi of macaroni!

 

Wat doe jij met bleekselderij die je over hebt?

7 Reacties over “Bleekselderij in zuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: