Bloedsuikermeter voor zwangerschapsdiabetes

bloedsuikermeter

De dag nadat ik bij de verloskundige mijn suikertest had gedaan, kreeg ik mijn bloedsuikermeter al met de post opgestuurd. Het zat in een diabetes pakket van Mediq.

Wat zit er in het diabetes pakket?

Op het doosje wat ik met de post kreeg, stonden allemaal gezichten. Ik was benieuwd wat er in het pakket zou zitten.

In het pakket zit:

  • bloedsuikermeter
  • naaldencontainer
  • lancetten
  • twee doosjes teststaafjes
  • bloedsuiker dagboekje

De bloedsuikermeter zit in een apart doosje. Hierin zit een etuitje waarin je de bloedsuikermeter kunt bewaren. Ook zit er een prikpen in, die je nodig hebt om bloed mee uit je vinger te kunnen halen. In het dagboekje kan je alle waardes opschrijven die je hebt geprikt met een dagcurve.

Eerste keer prikken

Ja en dan het moment dat je moet gaan prikken…. Ik vond het spannend! Na drie keer doe-ik-het-wel-of-doe-ik-het-niet toch maar gedaan. En dat viel natuurlijk best wel mee. Na twee keer prikken kwam ik tot de conclusie dat de naald toch iets dieper moet. Er kwam nauwelijks bloed uit namelijk. Ik stelde hem in op 2,5. En toen was de prikpen goed ingesteld. Meteen even een waarde getest en die was eigenlijk prima.

Dagcurve prikken

Het was voor mij de bedoeling dat ik twee hele dagen per week een dagcurve ga prikken. Ik prik dan nuchter, een uur na het ontbijt, een uur na de lunch en een uur na het diner.

Nuchter mocht de waarde niet hoger zijn dan 5,3 mmol/L. Een uur na het eten mocht deze niet hoger zijn dan 7,8 mmol/L.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: