Boektober; lees jij deze maand ook mee?

Ik ben echt dol op lezen, maar eerlijk gezegd doe ik het veel te weinig. Voordat wij kinderen hadden verslond ik heel wat boeken. Nu gun ik mezelf de tijd er eigenlijk niet voor. Ik kijk eigenlijk nooit televisie, maar ik zit ’s avonds nog wel graag even achter de computer te werken en ook heb ik té vaak mijn telefoon in mijn handen. Vooral dat laatste vind ik hel erg zonde van mijn tijd. Bovendien is ’s avonds achter het beeldscherm zitten ook helemaal niet bevorderlijk voor je nachtrust. Vorige maand heb ik weer wat boeken tevoorschijn gehaald. Ik wilde zó graag het lezen weer gaan oppakken. Eigenlijk om mijn hoofd leeg te maken. Het was zelfs weer verslavend en zo las ik overdag ook wel eens een stukje in mijn boek, op de bank, terwijl de kinderen speelden. Zodoende wil ik deze maand de Boektober uitdaging aan gaan.

boektoberWat is Boektober?

Boektober staat al twee jaar op mijn lijstje om te doen, maar dit lijkt me het goede moment. Boektober is een challenge/uitdaging in de maand oktober om meer boeken te gaan lezen dan je normaal al doet. Twee jaar geleden is dit initiatief bedacht door Dagmar en vorig jaar is het nog eens uitgevoerd. Volgens mij is deze challenge dit jaar niet opnieuw georganiseerd, maar dat betekent natuurlijk niet dat e het niet kunnen doen.

Stel voor jezelf van te voren een doel om jezelf uit te dagen. Misschien heb je nog wat leuke boeken in je kast staan, pak ze dan alvast. Haal wat leuke boeken uit de bibliotheek of doe jezelf een nieuw boek cadeau. Op het moment dat ik dit artikel typ komt de regen met bakken uit de lucht en heb ik gewoon zin om mijn bed in te kruipen met een kopje warme thee en een leuk boek.

Mijn #Boektober challenge

Na dus jaren niet te hebben gelezen (soms een boek in de zomervakantie uitgezonderd), ben ik vorige maand weer begonnen. Ik heb vorige maand drie boeken gelezen. Nou moet ik eerlijk zeggen dat het best wel dikke boeken waren en dat ze ook lekker weg lazen. Ik weet niet of ik echt tijd heb om veel meer boeken te gaan lezen. Daarom hou ik het deze boektober op vier boeken. Met de naderende herfstvakantie zou dat toch wel moeten lukken. Dat komt gemiddeld op 1 boek per week, maar de eerste week van oktober zit er toch helaas al weer bijna op. Ik ga het gewoon proberen!

De afgelopen tijd heb ik heel veel aan mijn hoofd gehad en ik ben nu vooral op zoek naar boeken die makkelijk zijn om te lezen. Het verhaal moet makkelijk te lezen zijn en niet teveel er over na hoeven denken. Romantische boeken hebben wel vaak mijn voorkeur.

Deze boeken heb ik in de kast staan, nog niet eerder gelezen en wil ik graag gaan gebruiken voor boektober:

  • Negentig dagen Genevieve
  • Chocolat
  • De duivel draagt Prada

Doe je ook mee? Heb jij nog aanraders die ik zou moeten lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: