Boodschappen doen in Frankrijk

Al een aantal maanden eet ik geraffineerd suikervrij. Het bevalt mij super goed, want ik ben nu af van de dagelijkse hoofdpijn en vermoeidheid. Ik was benieuwd hoe het op vakantie zou gaan, ik had me voorgenomen om ook niet te streng te zijn voor mezelf, zodat ik ook lekker croissants en stokbrood zou kunnen eten. Dat deed ik dus ook.

Totdat ik na een aantal dagen ontzettend beroerd werd van een chocoladecroissantje. Ik werd in de camper steeds beroerder (we waren onderweg), ik kon mijn ogen amper open houden, had knallende koppijn en op plaats van bestemming heb ik ook moeten overgeven, het broodje kwam er weer uit. Ik was er meteen klaar mee. Ik ging weer suikervrij eten, voor zover dat helemaal kon.

Ik vond het hartstikke leuk om in de supermarkten in het buitenland op zoek te gaan naar allemaal aparte spulletjes. Maar de zoektocht naar echt suikervrij vond ik toch wel knap lastig. Maar echt heel weinig spullen zijn suikervrij. De biologische afdeling was best vrij groot in Frankrijk, maar veel producten bevatten toch veel suiker. Jammer.

Ook stonden de schappen vol met lekkere pure chocolade, maar helaas ook allemaal vol met suikers. Repen als Lovechock en Vivani heb ik daar jammer genoeg niet gezien. Ze hadden ook veel smeerseltjes voor op brood, biologische jammetjes etc, maar ook allemaal met suiker.

Ik heb mijn ogen trouwens uit gekeken naar de Honing afdeling in de supermarkt. Wat een enorme keuze aan honing! Je zou toch haast niet weten wat je moet kiezen. Wat ik erg leuk vond, is dat ze in de supermarkt gewoon honing verkopen van plaatselijk imkers! Echte honing dus! Dat zouden ze hier ook eigenlijk moeten doen.

Ook was er veel keuze in zout. En daar was ik érg blij mee. Ik had er al op gehoopt. Sinds ik suikervrij eet heb ik ook kennis gemaakt met Keltisch zeezout, het wordt ook wel sel gris, grijs zeezout of sel de Guérande genoemd. Dit is gewoon echt puur zeezout wat met de hand wordt gewonnen en bevat heel erg veel mineralen en spoorelementen. Het zeezout en keukenzout wat ze hier in de winkels verkopen is namelijk geraffineerd ontzettend slecht voor je. Keltisch zeezout niet. En buiten dat het gezonder is, is het ook veel smaakvoller. Hier in Nederland betaal je voor een kilo 4 tot 5 euro (in de gezondheidswinkel). In Frankrijk verkopen ze het in de supermarkt en betaal je maar 1,22 per kilo! Wat een verschil!! Je snapt dus wel dat ik ook goed heb ingeslagen. Later zal ik nog wel eens een blogje hier over schrijven.

Ook de Marseille Zeep is in Frankrijk stukken goedkoper. Voor 800 gram betaal je net iets meer dan 2 euro. Ik gebruik Marseille Zeep al jaren om mijn wasmiddel mee te maken. Goedkoop en goed voor je huid en het milieu. Ook hier zal ik later nog over bloggen, hóe je dit wasmiddel kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: