Het bruidsboeket; ik maakte hem zelf!

Al ver voordat wij trouwplannen had, deed ik ideetjes op voor een bruidsboeket. Ik wilde beslist iets anders dan gewoon een bos verse bloemen. Toen we een thema en kleurstelling voor onze bruiloft in gedachte hadden kon het echte bedenken gaan beginnen. Het thema van onze bruiloft was natuurlijk strand en mint. Ik wilde graag een boeket met schelpen, zeesterren en mint!

bruidsboeket
Foto: Sara

Inkopen

Ik speurde het hele internet af naar hoe ik dit het beste kon aanpakken. Ik deed een bestelling bij goedkoop bloemschikken. Dit is overigens geen gesponsorde post, ik ben gewoon enthousiast over de webshop; de service en het uitgebreide aanbod. Ik bestelde twee bridys, zeesterren, diverse soorten parels, satijnlint etc. Ik vond mintgroene parels (precies de goede kleur!) van Gütherman voor 50 cent bij de kringloopwinkel, ik kocht twee kleuren mintgroen satijnlint bij de Action.

Wat ik zelf nog het meest speciaal vond is dat ik de mintgroene bloemen vorig jaar in Zweden kocht. We waren in Gränna, een toeristisch straatje in de snoepjesstad. En daar zat een geweldig brocante winkeltje die ook silkflowers verkoopt. De silkflowers waren best prijzig, maar ik vond ze helemaal geweldig! Zo’n mooie kleur en precies wat ik in gedchte had. Wat is dan leuker om een beetje vakantie door te voeren in je bruiloft? Het maakte het voor mij allemaal net even persoonlijker.

bruidsboeket goedkoop bloemschikkenSilkflowers

Ik had nog wat vulling voor mijn boeket nodig. Ik wilde toch graag nog wat andere silkflowers er bij maar kon het niet echt vinden. Uiteindelijk vond ik het gewoon bij de Action! In een kant en klaar gruwelijk nep bloemenboeketje. Er zaten spuuglelijke roze en rode bloemetjes in, maar ook een licht huidskleurig bloemetje. Ik was er meteen weg van. Het zag er niet heel nep uit, het paste ook precies bij wat ik in gedachte had. En zodoende begon ik met het in elkaar steken van mijn boeketje. Ik verdeelde de twee kleuren silkflowers keurig over mijn bridy. De bridy bevat oase zodat je je bloemen daar mooi in kunt steken en kan voorzien van water. Ik heb mijn bloemen er gewoon in gestoken, dit was wel even een werkje.

bruidsboeketDe schelpen en zeesterren heb ik met lijmpistool op ijzeren prikkers bevestigd. Zo kon ik ze in de bridy steken en dat geeft dan net even wat meer houvast. Dit deed ik trouwens ook met de grote parels. De kleine pareltjes heb ik gewoon aan de grote parels vast gelijmd, zodat de diverse maten parels in groepjes bij elkaar zitten. De grote platte schelpen en de zeesterren liggen als het ware echt op het boeket. Dat vond ik zelf een heel mooi effect hebben.

bruidsboeket
Foto: Sara

Bruidsboeket in elkaar zetten

Uiteindelijk heb ik alle onderdeeltjes van het boeket nog eens met lijmpistool goed aan elkaar vastgemaakt. De schelpen en zeesterren zijn toch best wel zwaar en ik wilde niet hebben dat er iets los zou gaan. Alles is keurig vast blijven zitten. Het handvat van de bridy heb ik donker mintgroen satijnlint omheen gewikkeld. Ook maakte ik er met lichter mintgroen satijn lint een strik om heen en hier deed ik ook nog wat losse (dunne) sliertjes satijnlint aan vast. Ik ben echt superblij met mijn boekt en ik heb ook echt alleen maar leuke reacties erop gehad!

Op de bruiloft heb ik ook nog het bruidsboeket weg gegooid, maar daar maakte ik een tweede boeket voor. Ik wilde mijn eigen bruidsboeket heel erg graag bewaren namelijk. Hoe het boeket gooien allemaal ging zal ik later nog wel eens over schrijven. Een voordeel van mijn net-even-anders boeket; hij is prima te bewaren!

Wat voor een boeket had jij op je bruiloft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: