I said YES to the dress! De bruidsjurk gekocht

Vorige week dinsdag was het dan (eindelijk!) zover. Ik ging een bruidsjurk uitzoeken. Ik wilde mijn moeder, zus en schoonmoeder graag meenemen. Ik vond het best wel spannend maar ook wel een beetje onwerkelijk ofzo. Heel gek gevoel was dat. Ik vond het “raar” om nu een bruidsjurk uit te zoeken. Ik had er zo lang van gedroomd en nu ging het gebeuren, net of het niet over mij ging. Ik was niet zenuwachtig gelukkig.

bruidsjurk ThandoraThandora Bruidsmode

Voor het uitzoeken van een bruidsjurk moeten we de stad uit. Eigenlijk was er maar één bruidswinkel redelijk bovenin Noord Holland in Alkmaar die ik kende. Ik moet eerlijk bekennen dat ik Thandora Bruidsmode in Alkmaar niet kende. Maar op aanraden van onze fotograaf (uit Alkmaar) ging ik toch eerst kijken bij Thandora. Ik maakte een afspraak op een dag dat mijn moeder, zus en schoonmoeder ook mee konden. Via de mail had ik zo een afspraak gemaakt. Thandora is makkelijk te vinden, het is vlakbij het ziekenhuis in Alkmaar. Toen we de zaak binnen gingen werden we warm onthaald door Dorien, de eigenaresse. Het zag er binnen allemaal heel knus en gezellig uit.

We kregen koffie en thee en er werd een schaaltje met koekjes neer gezet. Mijn jongste zoon was ook mee en die wist daar wel raad mee. In de voorkamer hingen allerlei trouwjurken. Aan de andere kant van de zitkamer is een ruime paskamer. Daarnaast zit de atelier ruimte waar Dorien zelf de bruidsjurken aanpast en op maat maakt. Soms hoor je wel eens dat je geen foto’s tijdens het passen mag maken, of alleen van de jurk die je gaat kopen. Bij Thandora mag je gewoon overal foto’s van maken! Ik vind dat echt een pluspunt. Nu ik de foto’s van de andere jurken terug kijk weet ik zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Zo leuk om terug te zien ook.

bruidsjurk Thandora Bruidsjurken passen

Dorien vroeg wat voor jurken ik mooi vond. Daar had ik natuurlijk al op gerekend en ik had wat plaatjes uitgeprint van jurken die ik mooi vond. Ik had best veel verschillende jurken. Met kant, met glitter, met mouwtjes, strapless… niet echt een hele uitgesproken smaak maar het was genoeg om een beetje te weten welke kant ze op moest. We gingen aan de slag. Ik kreeg een torselet aan, een petticoat en bruidsschoenen met een hakje. Het passen kon beginnen.

De eerste jurk was meteen een prachtige jurk. En hij stond ook erg mooi. Wel een gek gevoel om nu eens een echte trouwjurk aan te hebben. Ik ging naar binnen en mijn (schoon)moeder en zus waren er ook meteen helemaal weg van. Dit was zeker een kanshebber! Daarna paste ik nog jurk nummer 2,3 en 4. Stuk voor stuk prachtige jurken! Ook jurken die ik zelf niet gekozen zou hebben. Er zat ook een jurk bij waarvan ik niet had gedacht dat die bij mijn figuur zou passen, maar die was juist prachtig. Maar voor ons gevoel haalde deze jurken het niet bij nummer 1.

bruidsjurk ThandoraDé bruidsjurk

De jurken 2,3 en 4 werden weg gehangen en daar kwam jurk nummer 5. Mijn eerste reactie toen ik hem aan had was: “Hier voel ik mij echt een prinses in!”. Wauw het is echt een prachtige jurk. Ze zeggen wel eens dat je het voelt als je dé jurk aan hebt, dat is dus ook wel zo! Ik was er klaar voor en ging hem showen aan de rest. Mijn moeder zat met tranen in haar ogen. Iedereen vond deze jurk ook supermooi! Ook hebben we nog een sluier geprobeerd, heel mooi! Toch gingen we voor de zekerheid jurk 1 nog even passen. Maar nee hoor, deze viel nu echt in het niet. Haha! De keuze was bepaald. Jurk 5 ging het worden. De jurk is besteld en komt eind juni binnen. Ik ben benieuwd!

bruidsjurk Thandora
De rug van kant vond ik erg mooi, maar deze jurk is het niet geworden.

We hebben nog even wat gegeten en daarna zijn we naar huis gegaan. Het was echt een hele bijzondere dag en een hele mooi ervaring! Ik ben verliefd op de jurk! Ik heb er foto’s van en ik zit er steeds even bij te zwijmelen. Nu wachten tot september, dan mag iedereen hem zien!

Ben je op zoek naar een trouwjurk? Thandora Bruidsmode in Alkmaar is dan zeker een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: