Bruiloftsgast: Hoe kies je een passende outfit?

Sinds mijn man mij ten huwelijk heeft gevraagd, ben ik best wel veel met de bruiloft bezig. Hoe zien wij de bruiloft voor ons? Wat willen wij graag? Wat vinden we mooi qua kleding? Verwachten we qua kleding nog iets van de bruiloftsgast? Vaak brengt een uitnodiging altijd flink wat kledingstress met zich mee voor een bruiloftsgast: wat trek je aan?! En wat mag je als bruiloftsgast absoluut niet dragen? Geen paniek, de onderstaande do’s en don’ts helpen je een heel eind op weg naar de juiste outfit.

bruiloftsgastAfbeelding: Shutterstock

No white!

Regel nummer 1: Alle tinten wit zijn verboden. Een witte outfit als bruiloftsgast is een absolute don’t, de enige die in de spotlights mag staan met een witte outfit is natuurlijk de bruid. Het bruidspaar is immers het stralende middelpunt van de dag. Verdiep je in de dresscode van de bruiloft, dit zullen ze gegarandeerd waarderen. Is er geen dresscode is opgegeven door de bruid en bruidegom? Ga dan liever voor een vrolijke en sprekende kleur. Wij zullen zelf waarschijnlijk ook een dresscode op onze uitnodigingen gaan zetten. En dan wel in de vorm van “a touch of mint”. Je ziet “a touch of..” tegenwoordig steeds vaker. Het is natuurlijk geen verplichting maar ik zou het wel leuk vinden als de gasten een klein mintgroen accent zullen toevoegen aan hun outfit. Denk bijvoorbeeld aan mintgroene nagellak, of leuke mintgroene armbandjes bijvoorbeeld.

Te sexy

Regel nummer 2: laat je meest sexy dress in de kast hangen. Ook al schijnt een bruiloft de uitgelezen kans te zijn om de ware te ontmoeten, je zal je toch echt moeten inhouden. Het is nu eenmaal niet de bedoeling dat je alle aandacht naar je toetrekt. Vermijd daarom korte jurkjes, grote splitten of diepe decolletés. Ga liever voor een ladylike jurkje net iets boven je knie. Verfraai je outfit desnoods met een paar goede statement accessoires. Met een paar trendy armbanden, een sjaaltje of telefoonhoesje geef jij je outfit in een handomdraai een speelse touch. Grote kans dat de mannen zich alsnog omdraaien voor zo’n mysterieuze vrouw!

Handtas

Regel nummer 3: Laat die hutkoffer van een tas thuis. Elke vrouw kent het wel, je handtas is een regelrechte ramp en puilt uit met de meest overbodige spulletjes. Normaalgesproken gaat je tas overal mee naartoe, maar als je een bruiloftsgast ben zal je toch echt een dagje zonder moeten. De grote tas steekt namelijk enorm af bij je classy outfit. Op deze bijzondere dag neem je alleen de noodzakelijke spullen mee zoals je geld en smartphone. Berg deze items veilig op in een bijpassende clutch of een Sony Xperia X Compact hoesje. Heb jij de eer om als getuige van de bruid of bruidegom een presentatie te geven en moet je nieuwste MacBook echt mee? Hul deze dan in een 11 inch MacBook Air hoes die bij je outfit past. Hoogstwaarschijnlijk blijft er ook nog een plekje over voor je lipgloss of poeder.

Heb jij de outfit van je eerstvolgende bruiloft al compleet?

 

Content in samenwerking met Smartphonehoesjes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: