Een mamablog over het leven met mijn vier jongens
Met veel groenten uit eigen tuin is het ook wel een leuk om er iets anders mee te maken dan de standaard gerechten. Helemaal als je het dan ook kan inmaken, zodat je er het hele jaar van kan genieten. Met deze bruschetta salade kan je veel kanten op. Het is lekker op brood, bij een stokbroodje, met wat kaas, bij de BBQ… noem maar op! Het oorspronkelijke recept komt van Diana, maar ik veranderde het helemaal, zodat ik het zonder suiker kon maken.
*verse tomatensap maak je door tomaten op te zetten met een klein glaasje water. Dit laat je een minuut of 20-30 inkoken tot de tomaten goed zacht zijn. Daarna draai je het door een roerzeef of laat je het uitlekken in een kaasdoek.
Doe de olie in een koekenpan en bak hierin de uitjes met de knoflook glazig. Doe ook de rozemarijn, courgette, paprika en sambal erbij en roer goed door. Laat een kwartiertje pruttelen op matig vuur.
Doe de passata di pomodoro erbij en roer beetje bij beetje de tomatensap er door heen. De tomatensap is vrij dun, en het moet een dikke saus worden, dus je laat het pannetje inkoken, maar pas op dat het niet aanbrandt. Doe er een scheut druivensap en de citroen erbij. Snijdt de basilicum blaadjes in kleine stukjes en roer de basilicum er ook door heen. Tot slot doe je de agar agar nog door je bruschetta heen. Agar agar zorgt voor wat stevigheid. Ik gebruikte 15 gram en loste dit eerst op in een beetje water. Daarna roerde ik het door de bruschetta heen. Lees voor de zekerheid nog even de verpakking van de agar agar na, want ik ben er achter dat de hoeveelheid die je moet gebruiken per merk kan verschillen.
Je kan de salade inmaken in gesteriliseerde potten, dan kan je het een tijdje bewaren, hartstikke handig.
Eet smakelijk!