Cadeautjes voor de juffen en meesters

Het einde van het schooljaar nadert. De zomervakantie van mijn zoontjes begint volgende week vrijdag al! Ik vind het dan altijd leuk en belangrijk om de juffen (en/of meesters) even in het zonnetje te zetten. Ze hebben toch weer een jaar lang voor je kostbaarste bezit gezorgd. Dan is een blijk van waardering wel op z’n plaats toch?

De juffen op onze school worden altijd bedolven onder de douchegels en chocolade. Ik weet dat ze altijd graag een zelfgemaakt cadeau hebben dus daar probeer ik me wel altijd aan te houden. Ondertussen maakten wij:

Zeeppompjes met een tekening erin

Een heel simpel cadeautje. Koop een fles doorzichtige handzeep (Action!) en laat je kind een tekening maken. Knip de tekening uit en lamineer het. Zorg wel dat je een plastic randje over laat als je gaat knippen. Stop de gelamineerde tekening in de handzeep. Ook leuk om nog wat schelpjes, steentjes of kraaltjes op de bodem te laten zakken. Versier de fles nog wat met lintjes en doe er een (foto)kaartje eraan.

Afbeelding 388

Stempels

Dit is echt wel mijn favoriet. Wel wat meer werk hoor! Teken op een gum een simpel gezicht dat een beetje op het gezicht van de juf of meester lijkt. Schrijf er een naam bij (spiegelschrift!) en guts rondom je afbeelding. Plak een blokje hout op de stempel en doe er een leuk inktkussentje bij. Succes verzekerd!

juf stempel

Sleutelhangers met naam

Deze sleutelhangers zijn helemaal niet moeilijk te maken, maar wel erg leuk en persoonlijk. Kralen zijn te kust en te keur te krijgen op internet.

20130704_152048

Dit schooljaar

Dit jaar krijgen de juffen een zelfgekweekt plantje. Ik kocht een aantal terracotta potten en deze mochten de jongens zelf beschilderen. De plantjes kweekten we zelf uit zaadjes. Wat we precies in de potten doen weet ik niet, maar we hebben: augurk, komkommer en gele cherrytomaatjes.

IMG_20150619_183907

4 Reacties over “Cadeautjes voor de juffen en meesters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: