Cadeautjes voor een prematuur kindje

Op oudjaarsdag is een vriendin van mij bevallen. Toen ze het mij vertelde was ik verbaasd en ik schrok me rot. Het kindje was veel te vroeg, want ze was pas in maart uitgerekend! Gelukkig ging alles, naar omstandigheden natuurlijk, goed met mama en kindje. Het is een prachtig jongetje. Bij de geboorte woog hij maar 1800 gram, wat een ukkie! Ik wilde graag op zoek naar een kraamcadeautje, maar wat geef je eigenlijk aan een kindje dat prematuur is? Ik deed een hele hoop inspiratie op op de site van Princess Leia. De dochter van Cassandra was ook prematuur en daar heeft ze ook veel over geschreven. Ze heeft ook fijne lijstjes met winkeltjes waar je leuke kleertjes kunt kopen!

romper guus

En toch wilde ik iets nòg specialers. Ik maak natuurlijk graag dingetjes met de naaimachine en zo kwam ik na wat googlen ook op een facebook pagina terecht met patroontjes voor jumpsuits en mutsjes voor prematuren. Ik haalde stof bij een winkeltje hier in de stad. Ik was meteen verliefd op de blauw met witte hartjes stof! Dit zou hem vast goed staan. Ik begon met het een rompertje, waar ik zelf het patroontje voor tekende. Wat klein!!!! Mijn kindjes begonnen meteen in maat 56. Wat een verschil dan he? Het rompertje had ik vrij snel klaar. Ik werkte het af met kamsnaps, zodat het rompertje opent met plastic drukkertjes.

20160117_125028

Daarna ging ik verder naar het volgende project. De jumpsuit. Dat vond ik iets lastiger en heb ik eigenlijk ook wat langer voor uit gesteld. Toen ik er eenmaal voor ging zitten had ik dit pakje ook zo in elkaar hoor. Ik vind het zó ontzettend schattig. Het patroon voor het mutsje vond ik ook op de facebook groep. Ik maakte hem dubbel en stikte hem in elkaar vast, zodat je geen naadjes ziet.

20160117_125120Het pakje kan helemaal open. Het is een overslag pakje en binnenin sluit het met touwtjes. Dat leek mij toch wat makkelijker. Op het patroon staat dat je de kleine pakjes op de romp het beste kan voorzien van klittenband om te sluiten. Helaas had ik geen wit klittenband in huis, dus ik gebruikte een klein stukje zwart. Als het pakje zo open ligt is dat niet zo mooi, maar als het pakje helemaal gesloten is zie je dat niet. Maar ik denk dat ik een volgende keer op de buik ook gewoon voor bijpassende touwtjes ga! Ik zette nu langs de buik wat enkele kamsnaps, zodat het net lijkt of het pakje met kamsnaps sluit. Dit was trouwens de eerste keer dat ik echt van die kleine babykleertjes maakte. Niet slecht, al zeg ik het zelf.

Tot slot maakte ik er ook nog een couveuse of buideldekentje bij. Ik kwam ze op internet tegen en het ziet er een stuk persoonlijker uit dan een standaard lakentje of iets dergelijks! Het dekentje is 50 x 50 cm. Wel heb ik er op gelet dat het van 100% katoen is, ook de borgstof! Ik koos voor een mintgroene katoen met witte hartjes. Het mintgroen koos ik omdat dat de kleur is van zijn babykamertje! Sorry trouwens voor de bovenstaande foto’s, ze zijn van afschuwelijke kwaliteit door het licht en omdat ik het niet heb gestreken…… Ik maakte met mijn silhouette cameo trouwens ook nog zijn naam op het dekentje!

20160117_125954

Voordat het cadeautje de deur uit ging heb ik het natuurlijk nog wel even gestreken en leuk in gepakt. Omdat mijn vriendin aan de andere kant van het land woont, heb ik de cadeautjes naar haar opgestuurd. Ik vond het wel een beetje spannend, want ja, niet iedereen vindt zelfgemaakte cadeautjes leuk. Als ik had getwijfeld had ik het natuurlijk niet gedaan, maarja, toch was ik héél erg benieuwd wat ze er van zou vinden. Gelukkig vielen de cadeautjes ècht heel erg in de smaak. Gelukkig had ik het al gewassen, dus zodoende nam ze het diezelfde avond meteen mee naar het ziekenhuis, zo lief! Het setje staat hem trouwens super. Ik kreeg meteen foto’s. Het past hem precies. Nèt alsof het voor hem gemaakt is! 😉

 

4 Reacties over “Cadeautjes voor een prematuur kindje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: