Chocola

Vorig jaar maakte ik al eens chocoladeletters voor de kinderen. Vrij van geraffineerde suikers. Het originele recept haalde ik hier vandaan.

Je hebt nodig:

– 80 gram cacaomassa

– 80 gram cacaoboter

– 135 gram kokosbloesemsuiker

– 80 gram rijstmeel

– Chocolade mal

Chocolade mallen

Maal de kokosbloesemsuiker in een keukenmachine of blender zo fijn mogelijk. Verwarm de cacaoboter au-bain-marie en laat het helemaal smelten. Roer dan de rijstmeel er door en smelt de cacaomassa erbij en daarna de kokosbloesemsuiker. Als het een mooi geheel is kun je het in de chocoladevorm gieten. Ik liet het stollen in de koelkast. Echter bleken de reepjes niet heel goed los te laten uit de vorm (hier hadden we met de letters geen probleem mee. Ik heb de reepjes nog even in de vriezer gezet en toen kwamen ze gelukkig wel goed los.

IMG_20150127_193802

Je kunt de reepjes ook nog met een topping versieren. Als de chocolade nog vloeibaar is kan je er bijvoorbeeld wat nootjes in leggen, of wat rozijnen, kokos, gedroogd fruit etc. Dit reepje blijft buiten de koelkast hard. Dit komt door de cacaoboter. De chocola die ik nog wel eens maak volgens dit recept worden zacht buiten de koelkast (door de kokosolie).

Zijn jullie ook gek op chocolade? Maken jullie het ook wel eens zelf?

4 Reacties over “Chocola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: