Chocolade cravings; gezonde chocoladetruffels recept

Ik geloof dat het wel algemeen bekend is dat ik dòl ben op chocolade? Ik kan soms echt snakken naar chocolade. Als ik wéét dat er een reep chocolade in huis ligt, dan is deze gewoon niet veilig en dan móet ie gewoon op. Ik kan er echt niets aan doen, het is echt zo’n stemmetje die roept: “éét mij!”. Ik heb dan ook pas weer rust als de reep op is. Echt goed voor de lijn is dat natuurlijk niet. Die oranje Tony vind ik echt heel erg lekker, maar past eigenlijk niet in mijn geraffineerd suikervrije leefstijl. Maar omdat die zó lekker is, heb ik die gewoon gebombardeerd tot mijn guilty pleasure en dus neem ik die heel af en toe wel. Met knallende koppijn en vermoeidheid die in slaat als een bom tot gevolg, haha!

En dus zoek ik ook naar alternatieven. Gezonde chocolade die ik tijdens een chocolade craving kan nemen, waarbij ik dus niet meteen last krijg. Ik maakte deze chocoladetruffels en ze zijn toch best wel heel lekker! Met goedkeuring van mijn oudste twee zoons! De vonden ze echt heel erg lekker en konden eigenlijk niet wachten totdat mama foto’s had gemaakt van de truffels.

chocolade truffels

Wat heb je nodig

  • 120 gram amandelmeel
  • 120 gram dadels of rozijnen (of een combinatie ervan)
  • 1 avocado
  • 6 eetlepels cacao en wat extra om in te rollen

Hoe maak je het

Als eerst week je de dadels en/of rozijnen in wat lauwwarm water. Hierdoor nemen ze vocht op en dan zijn ze makkelijker fijn te malen. Haal de avocado uit de schil en ontpit hem. Prak het vruchtvlees heel fijn. Probeer zoveel mogelijk alle stukjes fijn te maken, anders zie je deze terug in je truffels. Als de dadels en/of rozijnen geweld zijn dan kan je ze fijnmaken in je keukenmachine of blender. Vervolgens doe je alle ingredienten in een kommetje en meng je alles door elkaar heen. Ik vond dit het makkelijkst gaan met mijn handen. Daarna draai je balletjes van je beslag. Zet een bord klaar met wat cacaopoeder er op en daar rol je de balletjes doorheen.

chocolade truffelsZoals je ziet zitten er helemaal geen gekke ingrediënten in. Best gezond ook zelfs! En daarom durf ik deze truffels ook gewoon mee te geven naar school. De jongens vinden er vandaag dus een in hun lunchbakje!

Heb jij nog een lekker chocolade recept, waar geen geraffineerde suikers in zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: