Chocolade fudge voor Valentijn

chocolade fudge voor valentijn

Vandaag is het Valentijnsdag en ik wil daar toch altijd wel even wat mee doen. Vandaag maakte ik chocolade fudge voor Valentijn. Liefde van mijn mannen gaat natuurlijk door de maag. Ook heb ik wat naar mijn ouders en mijn zus en haar gezin gebracht.

Wat heb je nodig?

  • 2 blikjes gecondenseerde melk (Friese Vlag)
  • 700 gram pure chocolade
  • hartjes snoep
  • sprinkles naar keuze

Hoe maak je chocolade fudge voor Valentijn?

Zet een pannetje met water op het vuur en breng het water aan de kook. Zet hier in een kleiner pannetje, zodat je au bain marie kunt gaan verwarmen. Ik gebruik hiervoor de twee kleinste pannetjes uit onze pannenset, wat werkt prima. Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze dus au bain marie. Als de chocolade is gesmolten roer je hier de gecondenseerde melk doorheen.

Zet ondertussen een vorm of schaal klaar waar je je fudge in kunt doen. Ik gebruikte hiervoor een rechthoekige ovenschaal en hier legde ik een stukje bakpapier in. Schep de fudge er in en druk de hartjes in de fudge. Tot slot nog even bestrooien met sprinkles. Ik drukte de sprinkles nog een klein beetje aan, zodat ze er niet makkelijk afvallen.

chocolade fudge voor valentijn

Zet de fudge in de koelkast en laat deze goed opstijven. Als de fudge hard geworden is, dan kan je hem in stukken snijden en lekker uitdelen.

Eet smakelijk en een fijne Valentijnsdag!

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: