Chocoladepasta zonder geraffineerde suikers

Wij zijn dol op chocoladepasta! Wat wel jammer is, is dat chocoladepasta vol bomvol met geraffineerde suikers zit. Meestal meer dan de helft! Wij proberen zo min mogelijk geraffineerde suikers binnen te krijgen, dus ik was wel op zoek naar wat anders. Inmiddels hebben we een receptje waarmee we zelf gemakkelijk chocoladepasta kunnen maken. Het bevat maar vier ingrediënten! Als je de slagroom vervangt door lactosevrije slagroom, dan is deze pasta dus ook lactosevrij. In een afgesloten potje is deze pasta wel een paar dagen houdbaar in de koelkast.

ChocoladepastaDit heb je nodig

Voor het maken van deze chocoladepasta heb je maar vier ingrediënten nodig, namelijk:

  • 125 gram dadels (ontpit)
  • 100 ml slagroom
  • 50 gr cacao
  • 75 gram kokosolie

ChocoladepastaZo maak je de chocoladepasta

De chocoladepasta is niet moeilijk om te maken. Als eerste wel je de dadels ongeveer 15 minuten in een beetje warm water. Hierdoor zijn ze straks wat makkelijker fijn te malen. Warm de 75 gram kokosolie op in een pannetje, zodat het vloeibaar wordt. Laat de dadels uitlekken en doe ze daarna in de keukenmachine of blender. Voeg de gesmolten kokosolie en zet de keukenmachine of blender aan. Maal alles zo fijn mogelijk. Voeg de slagroom toe en laat alles weer goed door elkaar mengen.Tot slot moet de cacao nog toegevoegd worden. Ik gebruik zelf een blender en meestal gaat dat goed, maar soms is het mengsel wat te droog door de cacao en dan lukt dat niet goed in de blender. Ik haal alles er dan uit en roer de cacao er gewoon zelf door heen. En zo is je pasta klaar! Lekker op je boterham smeren, eet smakelijk!

P.S. Ik weet dat dadels een hoop (fruit)suikers bevatten, maar dat is weer een andere discussie. Ik denk dat zelfgemaakt gezonder is dan uit een potje uit de fabriek dat bomvol geraffineerde suikers zit.

Ben jij ook zo gek op chocoladepasta?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: