Circle of gentlemen Charles Bordeaux overhemd; Review

Een tijdje geleden werd ik gevraagd of ik overhemden wilden reviewen. Ik gaf de maten van mijn man en mijn vader door. Vorige keer kon je al een review lezen over een Arrow overhemd. Twee weken geleden kreeg ik een volgend overhemd binnen. In de envelop zat een overhemd van Circle of gentlemen en een reepje gele Tony Chocolonely. Mmmmmm, wat een lekkere verrassing! Ze wisten vast dat ik dol ben op Tony Chocolonely. Aan het overhemd zelf moest ik in eerste instantie wel even wennen. Het is een wit overhemd met blauwe en bordeauxrode ruitjes. Het is niet een overhemd dat ik zelf zo snel zou uitkiezen. Dat komt voornamelijk door de witte kleur. Dat is zo lekker smettelijk. Maar ook moest ik even wennen aan de donkere kleuren die gebruikt worden voor de ruitjes. Ik was juist wel heel erg benieuwd hoe het overhemd mijn man zou staan.

Circle of gentlemenCircle of gentlemen Charles Bordeaux

Het overhemd is van het merk Circle of gentlemen. Het is het model Charles in de kleur bordeaux met ruitjes. Dit bordeauxrode overhemd is voornamelijk geschikt voor casual gelegenheden maar ook zakelijk, wanneer de situatie het toelaat. De overhemden zijn helemaal gemaakt van katoen, ze hebben een slim fit pasvorm en een straight point boord. Bovendien is het overhemd heel gemakkelijk te strijken (easy iron).

Het overhemd heeft een borstzakje. Het borstzakje sluit met drie kleine knoopjes. Aan de onderkant van het overhemd, aan de zijkant, zit een merklabeltje genaaid. Dit is net een klein detail wat uitstraling geeft.

Het overhemd heeft brede armboorden. De armboorden zijn voorzien van drie knoopjes.

Circle of gentlemenOverhemd strijken

Zelf vind ik het strijken van een overhemd altijd een vreselijk klusje. Overhemden strijk ik eigenlijk pas als ze gedragen gaan worden. De overhemden van Circle of Gentleman zijn easy iron. Ze zijn dus gemakkelijk te strijken. Ik heb het eerlijk gezegd zelf nog niet geprobeerd om het overhemd te strijken. Na het uit de verpakking halen van het overhemd heeft mijn man het al aangetrokken. Het was nog niet gestreken en ik zie op de foto’s dus ook dat hij niet helemaal gestreken er uit ziet. Ook vond ik nog wat tips hoe je een overhemd makkelijk kan strijken.

Circle of gentlemenCircle of gentlemen

Circle of gentlemen werd in 2006 opgericht door de twee Nederlanders Janjaap van Gent en Michel van Kommer. Circle of Gentlemen overhemden in Italië gewoven en de overhemden zijn gemaakt van een hoge kwaliteit katoen. De hemden hebben een moderne uitstraling en hebben strakke boorden. De overhemden kenmerken zich door de rechtop staande boorden. Circle of Gentleman zijn verkrijgbaar in diverse dessins en allerlei modieuze ontwerpen. De overhemden van Circle of Gentlemen hebben een uniek en eigentijds karakter. Inmiddels heeft het bedrijf hun distributie op grote schaal in heel Europa uitgebreid. Een internationaal erkend herenmodemerk is geproduceerd!

Wat vinden wij van het overhemd?

Het overhemd zat verpakt in een plastic verpakking. Het zat netjes opgevouwen er hing een merklabeltje aan. De stof van het overhemd voelt fijn aan maar ziet er tevens ook kwalitatief goed uit. Het overhemd is een slim fit en heeft een hele mooie pasvorm. De stof is lekker zacht waardoor het overhemd ook nog eens lekker zit. Het zit bij mijn man heel erg mooi. Hoewel mijn man niet echt een overhemd type is, hij draagt dus niet dagelijks overhemden, denk ik wel dat hij dit overhemd iets vaker uit de kast zou halen in plaats van alleen maar met feestjes. Het staat hem zo goed!

Ken jij het merk Circle of Gentleman al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: