Citroen cheesecake met rood fruit RECEPT

Taart zonder geraffineerde suikers vind ik toch nog wel een dingetje hoor. Je moet altijd zelf wat maken, in de supermarkt zijn geen suikervrije taarten te koop. Cheesecake is erg lekker en ik heb nu een recept voor jullie wat ook nog eens heel makkelijk te maken is. Je hebt niet eens een oven nodig om deze taart te maken.

vegan cheesecakeIk ben op internet op zoek gegaan naar een simpel recept zodat ik er niet te veel werk aan zou hebben. Ik kwam hier een vegan cheesecake recept tegen van De Groene Meisjes, een super leuke groene blog waar ik al wel eens vaker lekkere recepten van heb geprobeerd. Het recept heb ik een klein beetje aangepast zodat ik het nog lekkerder zou vinden. Ik ben namelijk gek op citroensmaak. De taart is suikervrij! Je hoeft je dus echt niet schuldig te voelen na een punt! Ik zou zeggen probeer de taart eens uit! Hij is echt heel erg lekker!

Ik gebruikte voor deze taart 2 kleine springvormpjes met een doorsnede van 12 cm, een keukenmachine en een staafmixer.

vegan cheesecakeDit heb je nodig voor de cheesecake

  • 1 cup pecannoten
  • 2 cups cashewnoten (ten minste 10 minuten wellen in water)
  • 8 medjoul dadels (ontpit)
  • 5 el gesmolten kokosolie
  • 2 el citroenrasp (2 citroenen)
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl vanillepoeder
  • 250 gram rood fruit (ik heb bramen, blauwe bessen en frambozen uit de diepvries gebruikt, laat bij diepvries fruit dit eerst even ontdooien)

Zo maak je het

Als je gebruik gaat maken van diepvries fruit, haal deze dan uit de vriezer en laat dit ontdooien. Laat ook even de cashewnoten wellen in water. Zorg dat ze allemaal onder water staan. Als je dit laatste bent vergeten kan je ook de cashewnoten zo in de keukenmachine doen, maar doe er dan wel wat water bij, anders heeft je keukenmachine hier grote moeite mee. Het resultaat van de middelste laag wordt dan wel iets minder hard.

Voor de bodemlaag doe je de pecannoten met 2 medjoul dadels en 2 el kokosolie in de keukenmachine. Laat de keukenmachine zijn werk doen tot het mengsel goed is fijngemalen. Doe het mengsel in de springvormpjes en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Doop de lepel evt eerst even in de gesmolten kokosolie anders kan het mengsel aan je lepel blijven plakken.

Voor de middelste laag doe je de afgegoten cashewnoten, 4 medjoul dadels, 2 el gesmolten kokosolie, 1 tl vanillepoeder, 2 el citroenrasp en het sap van 1 citroen in de keukenmachine tot het is fijngemalen. Doe dit mengsel op de bodemlaag in de springvormpjes en druk weer aan met een lepel.

Doe de springvormpjes 2 uur in de vriezer zodat de bodem hard kan worden.

vegan cheesecakeIk maakte ondertussen de bovenlaag alvast klaar door het rode fruit en 2 medjoul dadels te pureren met de staafmixer en zette dit mengsel in de koelkast.

Na 2 uur haal je de springvormpjes uit de vriezer en verdeel je hier de bovenlaag over. Haal de vormpjes los en daar is je taart.
Bewaar de taart in de koelkast.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: