Co-sleeper

Onze baby slaapt sinds de geboorte bij ons op de kamer in een wiegje. Het is een wiegje waar ik zelf en onze andere zoontjes ook in geslapen hebben, dus met emotionele waarde. Onze kamer is niet heel erg ruim dus het wiegje stond eigenlijk altijd aan ons voeteneinde. Onze baby heeft echter reflux en slaapt daarom op zijn buik. In het begin vond ik dit heel erg eng en ik wilde hem daarom in de gaten houden. Ik zette het wiegje naast ons bed (niet geheel praktisch want ik kon er amper tussen staan om hem eruit te pakken) en zo kon ik hem goed in de gaten houden. Nu onze baby groter wordt, wordt het wiegje ook wel iets te klein en daarom ging ik op zoek naar een co-sleeper. Wat zijn de echte co-sleepers toch duur!

Ik las mogelijkheden om ook zelf een beetje te maken. De eerste optie was om een bestand ledikantje om te bouwen. Nadeel hiervan vond ik dat je een geul overhoudt en dit moet opvullen met schuimrubber. Een andere mogelijkheid was om zélf een beetje in elkaar te zetten. Nadeel is dat je iets meer moet klussen maar een voordeel is dat je deze geheel op maat kan maken. En daarom besloot ik deze optie te proberen.

Bron: http://filippenzen1-6.blogspot.nl/

Ik vond op internet hier een bouwplan. Bij de bouwmarkt kocht ik een grote plank mdf (ongeveer 15 euro) en liet deze meteen op maat zagen. Echter, in het bouwplan staat dat je de achterkant van het bedje tegen de bodem schroeft. Maar dan is hij te kort omdat je hem ook tegen de twee zijkanten zou moeten kunnen vastzetten. Oplossing hiervoor is om de lengte van de achterwand twee maal de houtdikte langer te maken. Nu was mijn plank dus te kort. Ik wilde hem nu óp de bodemplank bestigen en tússen de zijkanten. Maar nu was mijn plank dus eenmaal de houtdikte (12 mm) te hoog. Even terug dus naar de bouwmarkt en nog een randje er af laten zagen.

 

De zijkanten zaagde ik zelf met een decoupeerzaag in de ronde vorm. Mijn man hielp om het bedje in elkaar te schroeven. Het ging heel voorspoeding en daarna kon ik het bedje gaan schilderen. Ik schilderde hem drie keer met verf op waterbasis. In eerste instantie had ik bedacht om twee kant-en-klare pootjes er onder te zetten en om hem aan de andere kant alleen aan het bed te hangen. Maar ik ken onze oudere zoontjes inmiddels ook en weet dat zij vast ook wel eens zouden gaan proberen om er in te gaan liggen. Mijn man bracht de pootjes weer terug en liet een 7×7 cm balk zagen en zo hadden we 5 stevige poten. Ik schilderde ze en schroefde ze er onder. Dit is echt degelijk! Ik durf er nu zelf ook op te gaan zitten!
Tot slot maakte ik er twee stoelhaken aan vast waarmee het bedje aan ons bed kan vast haken.

 

 

Het past allemaal perfect. We schoven ons bed met co-sleeper verder naar de muur zodat de co-sleeper eventueel geen kant op kan en er niks tussen kan vallen.  Om het geheel nog even af te maken bestelde ik een mooie naamsticker. Gister plakte ik hem er op en nu is het bedje echt af.

 

Het bedje is echt zo mooi geworden en wat ben ik er trots op!

2 Reacties over “Co-sleeper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: