Coca Cola Life

Ik zie de laatste weken veel reclames voorbij komen van Coca Cola life. Deze cola zou een stuk gezonder zijn doordat het is gezoet met ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Nu ben ik zelf niet echt een cola liefhebber, maar zulke producten vind ik dan wel leuk om uit te pluizen. Mijn man is overigens wel een cola liefhebber. Hij heeft vroeger jaren lang spullen van Coca Cola verzameld. Daarom kocht ik voor hem een blikje.

Afbeelding 639Afbeelding 641

Het groene blikje ziet er mooi uit. Groen is toch wel een kleur die geassocieerd wordt met gezond of biologisch. Op de zijkant van het blikje staat “Gezoet met ingrediënten van NATUURLIJKE OORSPRONG”. Ik had al ergens gelezen dat er stevia in wordt gebruikt. Vervolgens draai ik het blikje om en kijk op de ingrediëntenlijst.

Afbeelding 648

Frisdrank met plantenextracten, met suiker en zoetstof.

Ingrediënten: sprankelend water, suiker, kleurstof E150d, natuurlijke aroma’s (plantenextracten) waaronder cafeïne, voedingszuren; fosforzuur, zoetstof: steviolglycosiden.

Ik ben werkelijk verbaasd. Het tweede ingrediënt is suiker. Gewoon suiker. Dat betekent dus dat er van sprankelend water het meeste in zit en het ingrediënt wat daarna het meeste er in zit is suiker. De kleurstof E150d is zwarte karamel. Dit ingrediënt zorgt dus voor de zwarte kleur van de cola. Zwarte karamel wordt gemaakt door het droog verhitten van suiker in aanwezigheid van ammonia en sulfiet. Als allerlaatste ingrediënt wordt steviolglycosiden (uit de stevia plant) genoemd. Dat is niet zo gek want stevia heeft een veel sterkere zoetkracht.

Ik vind het jammer dat er evengoed nog zoveel suiker gebruikt wordt. Wat mij betreft is de verpakking dan ook wel misleidend. Er staat op dat het met natuurlijke ingrediënten wordt gezoet, dat klopt ook, want het wordt met stevia gezoet. Máár ook met gewone suiker. Suiker wordt gewonnen uit suikerbiet, maar het wordt zo erg geraffineerd dat er echt niets natuurlijks meer aan is. Jammer.

Mijn man vond het overigens wel lekkere cola en goed te drinken. Stukken beter dan Coca Cola Zero. Ikzelf heb ook even een slokje geproefd en vond er wel een nasmaak aan zitten. Dit komt dan waarschijnlijk door de stevia.

* Dit artikel is op eigen initiatief geschreven.

4 Reacties over “Coca Cola Life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: