Courgette inmaken in zuur

Van de zomer hebben wij courgette planten gekweekt in de tuin. Zowel in de achtertuin als in de voortuin. Gek genoeg deden de planten in de voortuin het het beste! We hebben er heerlijke courgettes van gehad. Dit is een blijver, volgend jaar kweken we weer courgette!

Op een gegeven moment hadden we er zoveel, dat ik een deel ben gaan inmaken. Zo kan je je courgettes langer bewaren. Ik maakte ze in in zuur. Zo krijg je een beetje augurk idee. Heel erg lekker voor bijvoorbeeld bij een salade, bij de macaroni of de nasi.

Het resultaat was echt heerlijk! Ik wil het recept hiervoor met jullie delen.

Wat heb je nodig? 
Een kilo courgette (in kleine blokjes gesneden)
400 ml gewone witte azijn
Een takje stevia (ik haalde de blaadjes er van los)
Een rood uitje (gesnipperd)
Een eetlepel Keltisch zeezout
Wat mosterdzaad

 Breng de azijn, water, zout, stevia en mosterdzaad aan de kook en laat vijf minuten koken.Voeg de courgetteblokjes toe en laat weer 5 minuten koken. Nu kan je de courgette in potten doen.

 

 

Zorg er wel voor dat de potjes en dekseltjes goed gesteriliseerd zijn. De courgette en het vocht doe je heet in de potten. Draai de dekseltjes er weer op en zet de potten vijf minuten op z’n kop. Na die vijf minuten kan je de potten omdraaien en als ze verder afkoelen zullen de dekseltjes gaan ploppen. Dan zitten ze goed dicht!
Na ongeveer een week zit de smaak goed ingetrokken in de courgette. Het smaakt nu ongeveer als augurk in zuur. Wij vinden ze hier thuis echt heerlijk, ook de kinderen!!! Dit recept is voor ons echt een blijver, volgend jaar weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: